Κεντρική NBA Υπερηχητικοί Γουόριορς, “κατέστρεψαν” τους Πέλικανς! (vid)

Υπερηχητικοί Γουόριορς, “κατέστρεψαν” τους Πέλικανς! (vid)

Γκριν

Οι Νιου Όρλεανς Πέλικανς είναι μια φύσει ταχύτατη ομάδα, όντας στην κορυφή της κατηγορίας με τις περισσότερες κατοχές ανά αγώνα τη φετινή σεζόν. Το να προσπαθήσουν, όμως, να τρέξουν μαζί με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς ισοδυναμεί με αυτοκτονία, κάτι που αντιλήφθηκαν από πρώτο χέρι στο εναρκτήριο ματς του δευτέρου γύρου κόντρα στους “dubs”!

Με ισοπεδωτική παρουσία σε άμυνα κι επίθεση, οι εν ενεργεία πρωταθλητές επικράτησαν με 123-101 κι έκαναν με χαρακτηριστική άνεση το 1-0, χάρη στο απόλυτα ολοκληρωτικό μοντέλο μπάσκετ που επέβαλλαν στο πρώτο ημίχρονο, “στραγγίζοντας” τις ελπίδες της Νέας Ορλεάνης. Το peak της “καταιγίδας” έλαβε χώρα στη 2η περίοδο, εκεί όπου το επιμέρους σκορ ανήλθε στο 41-21, με το δεύτερο ημίχρονο να μετατρέπεται σε… garbage time.

Η πρώτη περίοδος ήταν αρκετά αμφίρροπη, με τους Γουόριορς να ξεκινούν το ματς δίχως σέντερ αλλά και χωρίς πλέι-μέικερ (Ιγκουοντάλα, Γιανγκ, Τόμπσον, Ντουράντ, Γκριν οι βασικοί). Η συνταγή της 2ης περιόδου, όμως, άνοιξε διάπλατα τον δρόμο του θριάμβου.

Το ημίχρονο έληξε με σκορ 76-55, με το Γκόλντεν Στέιτ να χρειάζεται 55 κατοχές, ώστε να φθάσει σε αυτή τη συγκομιδή. Η άμυνα ήταν χαοτική, με τα rotations να αγγίζουν το άριστα ενώ τα νταμπλ-τιμ στον Άντονι Ντέιβις έπιασαν τόπο. Χάρη στην αθλητικότητα και το μήκος τους, οι παίκτες των γηπεδούχων έρχονταν μονίμως σε βοήθεια απέναντι στον “Brow” στο κατάλληλο χρονικό σημείο, χαλώντας του τα τελειώματα κοντά στο καλάθι (21 πόντοι, 9/20 σουτ συνολικά).

Η παρουσία του Ραζόν Ρόντο στο παρκέ βοήθησε πολύ το Γκόλντεν Στέιτ, με τον Ντρέιμοντ Γκριν να επωμίζεται το μαρκάρισμά του αλλά να απομακρύνεται μονίμως από αυτόν, ώστε να δώσει βοήθειες. Τρομερή δουλειά έκανε ο Κεβόν Λούνεϊ πάνω στον Ντέιβις, καταγράφοντας το απίστευτο +31 στο plus-minus στο πρώτο ημίχρονο!

Στην επίθεση, το Γκόλντεν Στέιτ είχε 6/13 τρίποντα μέχρι την ανάπαυλα και 19 ασίστ για μόλις 4 λάθη ενώ, 5 παίκτες τους ξεπερνούσαν το +12 στο plus-minus.. Οι Πέλικανς μπερδεύονταν μόνιμα στις περιστροφές, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν εύκολα καλάθια κι ελεύθερα σουτ ενώ, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι “γλιστρούσαν” συνεχώς στα σκριν (slip-screen), αιφνιδιάζοντας τον αντίπαλο.

Όλα αυτά οδήγησαν σε ένα σερί-“χιονοστιβάδα” της τάξεως του 24-2, με τον Κλέι Τόμπσον να έχει 18 πόντους με 3/4 τρίποντα στο ημίχρονο και τον Ντουράντ να προσθέτει επίσης 18, μαζί με 7 ριμπάουντ. Ο Γκριν έκανε το απόλυτο all-around παιχνίδι, έχοντας ήδη 12 πόντους, 10 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 3 κλεψίματα και 3 τάπες ενώ το Γκόλντεν Στέιτ σούταρε συνολικά με 53.1%.

Το δεύτερο ημίχρονο μετατράπηκε σε τυπική διαδικασία, με τον Τόμπσον να σκοράρει συνολικά 27 πόντους με 10/22 σουτ και τον Ντουράντ να φθάνει του 26, μαζί με 13 ριμπάουντ.

Τα highlights του Ντουράντ

Τα highlights του Τόμπσον

Ο Γκριν έφθασε στο τριπλ-νταμπλ για 26η φορά στην καριέρα του (16 πόντοι, 15 ριμπάουντ, 11 ασίστ) και το αξιοσημείωτο είναι ότι οι Γουόριορς δεν έχουν ηττηθεί ποτέ όταν ο “Money” είναι “τριπλός”!

Για τους Πέλικανς, ο Ντέιβις έμεινε στους 21 πόντους και τα 10 ριμπάουντ ενώ ο “καυτός” Τζρου Χόλιντεϊ των φετινών πλέι-οφ “κόλλησε” στους 11 πόντους με 4/14 σουτ. Ο Ρόντο κόντεψε να κάνει τριπλ-νταμπλ (9 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 11 ασίστ) αλλά ήταν αδύναμος κρίκος στην επίθεση ενώ ο Τζόρνταν Κρόφορντ έφθασε τους 14 πόντους, όταν το ματς είχε, βέβαια, κριθεί.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Η 12άδα του Παναθηναϊκού με Μακάμπι

Οι 12 εκλεκτοί του Παναθηναϊκού για το ματς με Μακάμπι. Σε περίπου μισή ώρα από τώρα (20:3…