Κεντρική NBA Τζορτζ και Γουέστμπρουκ “άνοιξαν” τον δρόμο της νίκης! (vids)

Τζορτζ και Γουέστμπρουκ “άνοιξαν” τον δρόμο της νίκης! (vids)

paul george

Μπορεί η επιθετική λειτουργία των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ να μοιάζει πολύ πιο ανορθόδοξη, συγκριτικά με εκείνη των Γιούτα Τζαζ αλλά η μοναδική ικανότητα των Πολ Τζορτζ και Ράσελ Γουέστμπρουκ ήταν αρκετή. Οι γηπεδούχοι επιβλήθηκαν των “μορμόνων” με 116-108 κι έκαναν το 1-0 στη μεταξύ τους σειρά, χάρη στον τρόπο που οι δύο σούπερ-σταρ δημιουργούσαν το δικό τους σουτ.

Από τη μία, ο Τζορτζ σάρωσε από πλευράς αποδοτικότητας, σταματώντας στους 36 πόντους με 5/9 δίποντα κι 8/11 τρίποντα σε 37 λεπτά συμμετοχής! Η συγκομιδή του, μάλιστα, στις “βόμβες” από τα 7.25 αποτελεί την κορυφαία επίδοση στην πλέι-οφ ιστορία της ομάδας, ισοφαρίζοντας την αντίστοιχη του Γκάρι Πέιτον από το 1997!

Ο “PG-13” έδωσε ένα υπέροχο σόου κι έκανε επίδειξη της ακρίβειάς του στα σουτ από μέση και μακρινή απόσταση. Οι πιο πολλές προσπάθειές του ήταν μετά από ντρίμπλα και πάνω σε άμυνα ενώ δεν παρέλειψε να χρησιμοποιήσει τα αγαπημένα του pin-downs, ώστε να ελευθερωθεί και να σουτάρει.

Τα highlights του Τζορτζ

Από την άλλη, ο Γουέστμπρουκ είχε 29 πόντους, 13 ριμπάουντ και 8 ασίστ σε 37 λεπτά συμμετοχής με 10/25 σουτ και 9/9 βολές. Ο “Westbeast” αποτέλεσε το κύριο κέντρο αποφάσεων της ομάδας, κάνοντας πολύ καλή δουλειά στο ανοικτό γήπεδο και αξιοποιώντας το αγαπημένο του είδος σουτ: Τα pull-ups από μέση απόσταση.

Μπορεί τα ποσοστά του να μην ήταν τα ιδανικά αλλά ο Γουέστμπρουκ αποτελούσε μόνιμο πρόβλημα, τραβώντας πάνω του την άμυνα. Δεν έλειψαν, βέβαια, τα πικ-εν-ρολ με τον Στίβεν Άνταμς, στο πιο ασφαλές πλαίσιο επίθεσης που έχουν να παρουσιάσουν οι Θάντερ.

Τα highlights του Γουέστμπρουκ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (23/4)

Τα «φώτα» στο ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό π…