Κεντρική NBA Το υπέρλαμπρο “άστρο” του Ντόνοβαν Μίτσελ! (vid)
NBA

Το υπέρλαμπρο “άστρο” του Ντόνοβαν Μίτσελ! (vid)

donovan mitchell jazz 1

Είναι πλήρως παραδεκτό πλέον ότι ο Ντόνοβαν Μίτσελ δεν είναι ένας τυπικός ρούκι αλλά ένας πραγματικός go-to guy σε μια ομάδα που προελαύνει στα φετινά πλέι-οφ. Η παρουσία του “Spida” είχε ξεκάθαρα ηγετική υφή, με αποτέλεσμα οι Γιούτα Τζαζ να στηριχτούν στις πλάτες του και να αποκλείσουν με 4-2 τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, νικώντας με 96-91 στο 6ο ματς!

https://twitter.com/BleacherReport/status/990095698103173120

Συγκεκριμένα, ο Μίτσελ διέλυσε την αντίπαλη άμυνα με 38 πόντους, 4 ριμπάουντ και 14/26 σουτ, 5/8 εκ των οποίων ήταν “βόμβες” από τα 7.25! Εν απουσία του Ρίκι Ρούμπιο, ο οποίος τραυματίστηκε στην 1η περίοδο και δεν επέστρεψε στην αναμέτρηση, ο “Spida” ήταν το απόλυτο επίκεντρο της περιφέρειας, συνθέτοντας ένα απίθανο duel με τον Ράσελ Γουέστμπρουκ!

Παρά την αφλογιστία του στην 1η περίοδο, η “μηχανή” του Μίτσελ πήρε μπροστά στο 2ο δωδεκάλεπτο κι έφθασε σε πλήρη ισχύ στην 3η περίοδο, εκεί όπου σημείωσε 22 πόντους! Το κύριο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του είναι τα ιδιαίτερα δημιουργικά τελειώματά του κοντά στο καλάθι, με τον Μίτσελ να “σπάει” τη μέση του, να σκοράρει και με τα δύο χέρια και να εκμεταλλεύεται το πολύ εκρηκτικό πρώτο βήμα του, καθώς και τα γερά πατήματά του.

Εντύπωση προκαλεί το πόσο εύκολα “χαλάει” το timing του αμυντικού σε κάθε εφόρμησή του προς το καλάθι. Ο Μίτσελ συνηθίζει να ολοκληρώνει φάσεις στο πρώτο βήμα, χρησιμοποιεί εξαιρετικά τις προσποιήσεις ενώ εφαρμόζει συχνά το under-handed τελείωμα, με τρομερά αποτελέσματα.

Από το παιχνίδι του δεν έλειψαν και τα μακρινά σουτ, με τον ρούκι των Τζαζ να σουτάρει μετά από ντρίμπλα, πίσω από flare σκριν αλλά και γενικά σε συνθήκες spot-up.

Η Γιούτα, λοιπόν, κατόρθωσε να “αρπάξει” την πρόκριση στον δεύτερο γύρο, με την υπερδύναμη του Χιούστον να “ακονίζει” τα δόντια της. Μένει να αποδειχθεί αν ο Μίτσελ, ένας εκ των κορυφαίων ρούκι της σύγχρονης εποχής, θα καταφέρει να ανταποκριθεί στη “μονομαχία” με το φετινό φαβορί για τον τίτλο του MVP, τον Τζέιμς Χάρντεν.

Τα highlights του Μίτσελ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μάρεϊ, νίκησαν ξανά τους Σέλτικς οι Χοκς

Στην παράταση οι Χοκς επικράτησαν των Σέλτικς. Με τον Ντεζούντε Μάρεϊ να πραγματοποιεί μία…