Κεντρική NBA Το small-ball κι η “καταιγίδα” τριπόντων των Σίξερς (vid)
NBA

Το small-ball κι η “καταιγίδα” τριπόντων των Σίξερς (vid)

fultz

Με τα καλάθια να παίρνουν “φωτιά” στο 2ο ημίχρονο, του οποίου το επιμέρους σερί ανήλθε στο 74-43 (!), οι Φιλαδέλφια 76ερς συνέτριψαν τους Μαϊάμι Χιτ με 130-103 κι έκαναν το 1-0 στη μεταξύ τους σειρά. Οι γηπεδούχοι ήταν υπέροχοι, στον πρώτο τους πλέι-οφ αγώνα μετά το 2012, με ορισμένες ανακατατάξεις στην τακτική να φέρνουν “τούμπα” το ματς στο δεύτερο ημίχρονο.

Συγκεκριμένα, ο κόουτς, Μπρετ Μπράουν αποφάσισε να πλαισιώσει το “καθαρόαιμο” της ομάδας, ονόματι Μπεν Σίμονς, με 4 εξαιρετικούς σουτέρ, προκειμένου να γίνει πιο ομαλή η επιθετική λειτουργία. Κάπως έτσι, ο Ερσάν Ιλιασόβα αντικατέστησε τον βαρύ, Αμίρ Τζόνσον στη θέση “5”, με τον Ντάριο Σάριτς στο “4” και τους Ρέντικ και Κόβινγκτον στα “φτερά”.

Χάρη σε αυτή την πεντάδα, οι Σίξερς εξασφάλισαν άριστες αποστάσεις σε κάθε δράση που “έτρεχαν” στην επίθεσή τους, οι οποίες περιελάμβαναν πολλά σκριν και κίνηση μακριά από την μπάλα σε αμφότερες τις πλευρές. Επίσης, ο Χασάν Γουάιτσαϊντ έγινε ο απόλυτος στόχος της άμυνας εξαιτίας του βαρέος κορμιού του, με τους παίκτες της Φιλαδέλφια να τον βγάζουν μακριά από τη ρακέτα.

Αυτό ήταν και το σημείο-κλειδί της αναμέτρησης. Το 56-63 μετατράπηκε σε 71-63, με τους Σίξερς να “χτίζουν” πάνω σε αυτό το σερί και να επεκτείνουν συνεχώς τη διαφορά μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Αξίζει, φυσικά, να αναφερθεί το γεγονός ότι η Φιλαδέλφια είχε συνολικά 18/28 τρίποντα, με το ποσοστό ευστοχίας να αγγίζει το 64.3%! Αυτή είναι η κορυφαία επίδοση στην ιστορία των πλέι-οφ του NBA, όσον αφορά τις ομάδες που έχουν εκτελέσει τουλάχιστον 25 τρίποντα σε ένα ματς.

Τα highlights της αναμέτρησης

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…