Κεντρική NBA Το απόλυτο έπος του ΛεΜπρόν Τζέιμς (vid)

Το απόλυτο έπος του ΛεΜπρόν Τζέιμς (vid)

lebron

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έχει πάρει οριστικά την απόφαση ότι ο φετινός του δρόμος είναι μοναχικός. Η κακή στελέχωση του ρόστερ των Καβαλίερς και το μέτριο κοουτσάρισμα δεν του αφήνουν άλλες εναλλακτικές. Ο “βασιλιάς” οφείλει να επιδοθεί σε one-man show, ώστε οι Καβς να τα καταφέρουν, πραγματοποιώντας εμφάνιση επικών διαστάσεων στο χθεσινό ματς εναντίον των Πέισερς!

Συγκεκριμένα, με buzzer-beater του ΛεΜπρόν στην εκπνοή, το Κλίβελαντ επιβλήθηκε της Ιντιάνα με 98-95, κάνοντας το 3-2 στη μεταξύ τους σειρά! Ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη έκανα ξανά το “θαύμα” του, τελειώνοντας το ματς με 44 πόντους, 10 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 14/24 σουτ και 15/15 βολές, θυμίζοντας ένα ασταμάτητο “τανκ” κάθε φορά που έμπαινε προς το καλάθι!

Το buzzer-beater του ΛεΜπρόν

https://twitter.com/ESPNNBA/status/989326639317291008

Σχεδόν όλοι του οι πόντοι επιτεύχθηκαν εντός της ρακέτας, με τον Τζέιμς να μην ενδιαφέρεται καθόλου για το ποιος τον μαρκάρει ή για την παρουσία των αντιπάλων στο “ζωγραφιστό”. Υπό κάθε συνθήκη (πικ-εν-ρολ, ένας-εναντίον-ενός, ανοικτό γήπεδο), ο ΛεΜπρόν ήταν τρομερά physical και προσηλωμένος στον στόχο, κάνοντας φανερή την έλλειψη ενός defensive stopper στο ρόστερ των Πέισερς.

Με διεισδύσεις από κάθε πλευρά (κυρίως από δεξιά) και με στόχευση να “χτυπήσει” τα μις-ματς, ο Τζέιμς έμπαινε στο καλάθι με τη θέλησή του, αν και σχεδόν όλες οι συνθήκες “μύριζαν” μις-ματς. Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι ο Κάιλ Κόρβερ ήταν ο κύριος ευνοούμενος των ασίστ του ΛεΜπρόν, με τον ηγέτη του Κλίβελαντ να του πασάρει την κατάλληλη στιγμή όταν εκείνος έβγαινε από τα σκριν μακριά από την μπάλα.

Στην προηγούμενη φάση πριν το buzzer-beater, μάλιστα, ο Τζέιμς είχε μοιράσει μια οριακή τάπα στον Βίκτορ Ολαντίπο, αποτρέποντας τους Πέισερς από το να πάρουν το προβάδισμα.

Όσον αφορά τους συμπαίκτες του, ο Κόρβερ ήταν μακράν ο πιο αξιοπρεπής με 19 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5/9 τρίποντα. Ο Κέβιν Λοβ είχε 11 πόντους, 10 ριμπάουντ και μονάχα 2/11 σουτ ενώ όλοι οι υπόλοιποι έμειναν κάτω από τους 6 πόντους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμπαίκτες του Τζέιμς σούταραν μονάχα με 33.3% στα σουτ εντός πεδιάς και πέτυχαν συνολικά 17 καλάθια, μόλις 3 περισσότερα συγκριτικά με αυτά του “βασιλιά”!

Σχετικά με τους Πέισερς, ο Ντομάντας Σαμπόνις ήταν η ευχάριστη έκπληξη με 22 πόντους κι 8/12 σουτ ενώ ο ηγέτης, Βίκτορ Ολαντίπο “προδόθηκε” από την τακτική των αντιπάλων. Με δεδομένη την επιλογή του Κλίβελαντ να πετάει νταμπλ-τιμ πάνω του με το που περάσει το κέντρο, ο “Dipo” έμεινε στους 12 πόντους με 2/15 σουτ, όντας τρομερά αναποτελεσματικός.

Τα highlights του ΛεΜπρόν Τζέιμς

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 60-50

Το 2-2 έκανε ο Ολυμπιακός. Σε πέμπτο παιχνίδι θα αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής στην Α1 …