Κεντρική NBA Θριάμβευσαν κι επανέκτησαν το προβάδισμα οι Σίξερς! (vids)

Θριάμβευσαν κι επανέκτησαν το προβάδισμα οι Σίξερς! (vids)

joel embiid

Σε ένα παιχνίδι με έντονο δράμα και τρομερή ευστοχία στα τρίποντα, οι Φιλαδέλφια 76ερς θριάμβευσαν με 128-108 των Μαϊάμι Χιτ, παίρνοντας κεφάλι στη σχετική σειρά των πλέι-οφ με 2-1! Το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του ματς, με τους γηπεδούχους να ανταποκρίνονται στον φρενήρη ρυθμό των αντιπάλων αλλά να υποκύπτουν στις ορέξεις τους στην τελευταία περίοδο (32-14 το επιμέρους σκορ).

Η επιστροφή του “μασκοφόρου”, Τζοέλ Εμπίιντ έδωσε ένα τεράστιο ατού στους Σίξερς, με τον “Process” να τελειώνει το ματς με 23 πόντους, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 τάπες! Τόσο ο Χασάν Γουάιτσαϊντ, όσο κι ο Κέλι Ολίνικ δυσκολεύτηκαν πολύ στο μαρκάρισμά του, με τον θηριώδη Καμερουνέζο να αναλαμβάνει δράση πίσω από τα 7.25 (3/4 τρίποντα) και να εκμεταλλεύεται τη δύναμή του (10/15 βολές), σκοράροντας διαδοχικά καλάθια στο τελευταίο δωδεκάλεπτο.

Τα highlights του Εμπίιντ

Με δεδομένη την επιθετική υπερδύναμη της Φιλαδέλφια, το κινητό μις-ματς που ονομάζεται Μπεν Σίμονς δεν θα μπορούσε να μην κάνει τη διαφορά. Ο θαυματουργός ρούκι σκόραρε 19 πόντους με 6/13 σουτ και 7/8 βολές ενώ μάζεψε 12 ριμπάουντ και μοίρασε 7 ασίστ, κλέβοντας και 4 φορές την μπάλα. Ο Αυστραλός φρόντιζε να επιβραβεύει με πάσες ακριβείας τους σουτέρ που κινούνταν χωρίς την μπάλα, εκμεταλλεύτηκε το μέγεθός του στην άμυνα ενώ εφορμούσε με δύναμη στο αντίπαλο καλάθι.

Τα highlights του Σίμονς

Σημείο αναφοράς ήταν κι ο Μάρκο Μπελινέλι με 21 πόντους και 4/8 τρίποντα, έχοντας ακόμη 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Ο ρόλος του catch-n-shoot σουτέρ του ταιριάζει “γάντι”, με τον Ιταλό να μην χρειάζεται καν απόλυτη ισορροπία, προκειμένου να “σκίσει” το διχτάκι από μέση και μακρινή απόσταση! Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε κι ο Ντάριο Σάριτς με 21 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4/7 τρίποντα, τραβώντας τον αντίπαλο ψηλό στην περιφέρεια.

Τα highlights των Μπελινέλι και Σάριτς

Η στοχευμένη επίθεση της Φιλαδέλφια με την κίνηση χωρίς την μπάλα, τα πολλά σκριν και η μόνιμη συνύπαρξη 4 σουτέρ στο παρκέ απέφεραν 18/34 τρίποντα, αριθμός που επιτυγχάνουν για φορά στη σειρά. Η εν λόγω στατιστική κατηγορία βοηθήθηκε ιδιαίτερα κι από την εκμετάλλευση της γρήγορης μετάβασης από τη μία άκρη του παρκέ στην άλλη, με τους Σίξερς να ανοίγουν τον ρυθμό και να σαρώνουν στο παιχνίδι των πολλών κατοχών. Στα πολύ θετικά τους στοιχεία ανήκει, ακόμη, η βαθμίδα των ασίστ προς τα λάθη (28/10).

Από την άλλη, το Μαϊάμι κρατήθηκε εξαιρετικά ως τις αρχές της 4ης περιόδου, έχοντας συνολικά 16/33 τρίποντα και 26 ασίστ σε 33 εύστοχα σουτ. Οι επιθετικές λύσεις, όμως, στέρεψαν στο φινάλε κι οι “καυτοί” παίκτες σίγησαν στο κρισιμότερο σημείο.

Ο Γκόραν Ντράγκιτς ήταν ο πρώτος σκόρερ με 23 πόντους και 8/13 σουτ, μοιράζοντας κι 8 ασίστ ενώ ο Τζάστις Γουίνσλοου σκόραρε 19 με 4/6 τρίποντα, μαζί με 10 ριμπάουντ. Η παρουσία του, όμως, στο δεύτερο ημίχρονο ήταν άκρως αντίθετη, σε σχέση με την καταπληκτική του απόδοση στο πρώτο μισό.

Τέλος, ακόμη μια θεμελιώδης αιτία της κατάρρευσης των Χιτ στο φινάλε ήταν η αδυναμία να παράγουν με συνέπεια κάτω από το καλάθι. Στο παρακάτω shot chart διαφαίνεται ότι το Μαϊάμι είχε μονάχα 6/18 σουτ στην “καρδιά” της ρακέτας, με την αποδοτικότητα στις μακρινές προσπάθειες να μην είναι αρκετή για το συγκρότημα του Έρικ Σπόλστρα.

Τα highlights της αναμέτρησης

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Φασούλας: «Κύριε Βρούτση πάρτε θέση»

Ο Παναγιώτης Φασούλας καλεί τον υπουργό να φέρει ισονομία στο μπάσκετ. Ο συνδυασμός «Πρώτα…