Κεντρική NBA This is a beard’s world! (vid)

This is a beard’s world! (vid)

james harden rockets

Μπορεί οι Χιούστον Ρόκετς να τα βρήκαν σκούρα στο πρώτο ματς των φετινών πλέι-οφ εναντίον της Μινεσότα αλλά ο Τζέιμς Χάρντεν φρόντισε να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: Να πάρει την ομάδα στις πλάτες του! Το φαβορί για τον τίτλο του MVP “απασφάλισε”, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να κάνουν το 1-0 στη σειρά, επικρατώντας με 104-101!

https://twitter.com/HoustonRockets/status/985720623338000384

Συγκεκριμένα, ο Χάρντεν σταμάτησε στους 44 πόντους, 13 εκ των οποίων στην περίοδο, με 8/14 δίποντα, 7/12 τρίποντα και 7/9 βολές ενώ μοίρασε 8 ασίστ κι έκλεψε 2 φορές την μπάλα σε 40 λεπτά συμμετοχής! Το παρακάτω γράφημα είναι ενδεικτικό της αποδοτικότητάς του στον εκτελεστικό τομέα.

Ακόμη και σε συνθήκες πλέι-οφ, ο Χάρντεν δεν σταματά να αποδεικνύει ότι είναι ένας εκ των κορυφαίων isolation σκόρερ όλων των εποχών. Βρίσκοντας συνεχώς τους κατάλληλους χώρους, απόρροια του άριστου spacing των Ρόκετς, ο “Beard” στόχευε συνεχώς στο να παίξει “ένας-εναντίον-ενός“, εκθέτοντας με κάθε τρόπο τους αντιπάλους. Οι εκτελέσεις του μετά από ντρίμπλα ήταν “θανατηφόρες”, με βασικό όπλο το υπέροχο step-back, ενώ έμπαινε και στο καλάθι, εκθέτοντας την αδύναμη αμυντική παρουσία του Τάουνς.

Ακόμη, δεν παρέλειψε να παίξει και αρκετά πικ-εν-ρολ, με τον Κλιντ Καπέλα να είναι ο πιο ωφελημένος της υπόθεσης, υποδεχόμενος τις λόμπες ακριβείας του ηγέτη των Ρόκετς.

Οι 44 πόντοι, μάλιστα, είναι η 2η κορυφαία επίδοση του Χάρντεν σε αγώνα πλέι-οφ κι η κορυφαία στην ιστορία των Ρόκετς, με τον ίδιο και τον Χακίμ Ολάζουον να μονοπωλούν τη σχετική λίστα!

Αναλυτικά τα highlights του Χάρντεν

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…