Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Σωστή η απόφαση των διαιτητών

Σωστή η απόφαση των διαιτητών

bartzokas fasi

Υπάρχουν δύο δεδομένα, που δημιουργούν το στάτους κβο της χώρας μας: Ημιμάθεια (σε ορισμένες περιπτώσεις και άγνοια) κι αντίληψη ότι αυτός που φωνάζει έχει πάντα δίκιο. Κι επειδή είναι της μόδας να κράζουμε τους διαιτητές και την Ευρωλίγκα, κι επειδή έχουμε άποψη (ασχέτως αν έχουμε γνώση επί του αντικειμένου), βγήκαν πολλοί κι ούρλιαξαν για τη «σφαγή» της Χίμκι και το λάθος των διαιτητών. Αμ δε…

Η φωτογραφία (και το βίντεο) είναι αψευδείς μάρτυρες και δικαιώνουν ΑΠΟΛΥΤΑ την απόφαση της γραμματείας (και όχι των διαιτητών). Κι αν κάποιος έκανε… λάθος -που δεν ήταν λάθος, γιατί ο άνθρωπος δεν είναι προφήτης, αλλά παίκτης- ήταν ο Χάνεϊκατ. Από αυτόν πρέπει να ζητήσει τα… ρέστα ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Όπως βλέπετε, είναι ξεκάθαρο ότι ο παίκτης της Χίμκι (Χάνεϊκατ) βρίσκεται στην άκρη του πάγκου, όρθιος, δίπλα στη γραμματεία. Αυτό σημαίνει ότι στην πρώτη φυσική διακοπή, η γραμματεία οφείλει να διακόψει τον αγώνα και να γίνει η αλλαγή, που έχει ζητηθεί από τον πάγκο των γηπεδούχων.

Μόλις μπήκε το καλάθι της ΤΣΣΚΑ, η γραμματεία -ως όφειλε, αφού το ματς ήταν στα τελευταία λεπτά- πάτησε την κόρνα, που μέσα στον χαμό άργησαν να ακούσουν οι διαιτητές. Όταν αντιλήφθηκαν το σήμα της γραμματείας σταμάτησαν -ως όφειλαν- τον αγώνα. Ούτε η γραμματεία, ούτε οι διαιτητές μπορούσαν να γνωρίζουν την εξέλιξη της φάσης κι αν η Χίμκι έβγαζε τον αιφνιδιασμό της χρονιάς.

Ο Χάνεϊκατ είχε ζητήσει αλλαγή, γι’ αυτό και βρίσκεται στη θέση δίπλα στη γραμματεία, σε όλη την επίθεση της ΤΣΣΚΑ. Αν δεν είχε ζητήσει κι ο παίκτης κάθονταν εκεί (απαγορεύεται, έπρεπε να χρεωθεί με τεχνική ποινή) τότε έκανε το λάθος του αιώνα. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν υπάρχει λάθος από την πλευρά των διαιτητών και αλλοίωση αποτελέσματος.

Όπως αναφέρει ο κανονισμός στο άρθρο 19.3.1 «μόνο ένας αναπληρωματικός έχει το δικαίωμα να ζητήσει αντικατάσταση. Αυτός (όχι ο προπονητής, ή ο βοηθός προπονητή) πηγαίνει στο τραπέζι της γραμματείας, ζητώντας αντικατάσταση, κάνοντας το σχετικό σήμα με τα χέρια του και θα καθίσει στην καρέκλα των αντικαταστάσεων. Πρέπει να είναι έτοιμος να αγωνιστεί αμέσως».

Όσο για τους καθολικά διαμαρτυρόμενους, την επόμενη φορά που θα βγείτε στα… κεραμίδια, να γνωρίζετε και τους κανονισμούς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Διέρρηξαν το σπίτι του Βιλντόζα

Οι κλέφτες έδρασαν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Θύμα δι…