Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Σφαιρόπουλος: “Έτσι δεν πάμε πουθενά”

Σφαιρόπουλος: “Έτσι δεν πάμε πουθενά”

sfairopoulos 2

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, μετά την ήττα από την Ζαλγκίρις, τόνισε ότι ο Ολυμπιακός με αυτήν την εμφάνιση, δεν πάει πουθενά, καθώς δεν προφύλαξε την ρακέτα του.

Πιο αναλυτικά όσα είπε: “Δεν ήμασταν όπως έπρεπε, δυνατοί κι επιθετικοί. Ξεκινήσαμε καλά την πρώτη περίοδο, όμως τα επιθετικά ριμπάουντ που πήρε η Ζαλγκίρις, τους κράτησαν στο παιχνίδι. Κάναμε ένα πολύ κακό δεύτερο δεκάλεπτο, που χάλασε όλη την εικόνα του παιχνιδιού. Έπρεπε να προφυλάξουμε την ρακέτα και δώσαμε ένα 84% στο πρώτο μέρος για σουτ δύο πόντων. Με τέτοια ποσοστά και τέτοια άμυνα δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Κάναμε μια προσπάθεια να αντιδράσουμε, αλλά χάσαμε σουτ και ο Γιανκούνας έβαζε κρίσιμα και ήταν δύσκολο να επανέλθουμε.

Αν παίξουμε έτσι πάλι δεν έχουμε καμία τύχη. Πρέπει να αλλάξουμε πρόσωπο, να έχουμε αυτό του δεύτερου αγώνα. Έχουμε την εμπειρία, τις δυνατότητες και την ικανότητα να κάνουμε αυτό που πρέπει. Είχαν 24 ασίστ σε 40 λεπτά. Ήταν μεγάλο το νούμερο και δεν προφυλάξαμε τη ρακέτα. Μας έπιασε πανικός, δεν είχαμε καθαρό μυαλό, τρέχαμε όπου να ‘ναι. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι για να κάνουμε αυτό που πρέπει.

Οι τραυματισμοί δεν είναι θέμα ενέργειας, αλλά φόρμας. Αλλά τώρα, το καταλαβαίνω, αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες που παίζουν με ενέσεις. Πάλι 4 ήταν έτσι. Πρέπει να κάνουμε το παν για να δείξουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο σε όλους τους τομείς.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • vince hunter aek khimki

    Χίμκι – ΑΕΚ 64-71

    Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις έδωσε η ΑΕΚ. Μετά τον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Λούκα Μπάνκι…
  • charisis christos

    Έσκασε η “βόμβα” με Χαρίση! (pic)

    Ο Χρήστος Χαρίσης επιστρέφει στα παρκέ. Ο πολύπειρος διεθνής Έλληνας γκαρντ θα φορέσει τη …
  • Tasopoulos Ionikos nikaias

    “Μπαμ” με Τασόπουλο

    Το Πέραμα τάραξε τα νερά του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Η νεοφώτιστη ομάδα στην κα…
Περισσότερα από Σπύρος Κυριάκης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Για να κερδίσεις στο ΟΑΚΑ πρέπει να είσαι 40 λεπτά συγκεντρωμένος»

Στην έλλειψη συγκέντρωσης της Μακάμπι αναφέρθηκε ο Οντέντ Κάτας. Ο τεχνικός της Μακάμπι Τε…