Κεντρική NBA Σαρωτικοί οι Τζαζ, στα “σκοινιά” οι Θάντερ! (vids)

Σαρωτικοί οι Τζαζ, στα “σκοινιά” οι Θάντερ! (vids)

rubio mitchell jazz

Ένα τρομερό διάστημα στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, καθώς και μια κυριαρχική 3η περίοδος ήταν τα απαραίτητα συστατικά, ώστε οι Γιούτα Τζαζ να επιδοθούν σε ένα υπέροχο “πάρτι” απέναντι στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Οι “μορμόνοι” επιβλήθηκαν εύκολα της παραπαίουσας ομάδας του Μπίλι Ντόνοβαν με 113-96 και πήραν κεφάλι με 3-1 στη σειρά, έχοντας πλέον 3 match-ball πρόκρισης στον δεύτερο γύρο των πλέι-οφ!

Το παιχνίδι ήταν γεμάτο από νεύρα και τεχνικές ποινές, κάτι, όμως, που δεν ευνόησε καθόλου τους Θάντερ. Το μυαλό των παικτών της Οκλαχόμα χάλασε σε μεγάλο βαθμό κι έτσι δεν υπήρχε το απαιτούμενο πνευματικό επίπεδο, ώστε οι φιλοξενούμενοι να γυρίσουν από την “κόλαση”.

Η πλάστιγγα έγειρε οριστικά υπέρ των Τζαζ στα τέλη του πρώτου ημιχρόνου, καθώς σκόραραν σε 11 συναπτές κατοχές, με 3 εξ αυτών να καταλήγουν σε τρίποντο του Τζο Ινγκλς. Αν συνυπολογίσει κανείς και τους πόντους στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, τότε το συνολικό σερί ανήλθε στο 20-3, με το σκορ να γίνεται 67-52.

Μέσα από τις εξαιρετικές δράσεις του κόουτς, Κουιν Σνάιντερ (διάταξη horns, pistol στο πλάι, ανάμειξη των πιο αδύναμων αμυντικών στις κατοχές της ομάδας), η Γιούτα διατήρησε με άνεση διψήφιο προβάδισμα ως το φινάλε, κυριαρχώντας απέναντι σε μια ισχυρή, μεν, κακοδουλεμένη ομάδα δε.

Όσο για τους πρωταγωνιστές, ο Ντόνοβαν Μίτσελ ήταν καταπληκτικός, με τον ρόυκι να σκοράρει 33 πόντους με 13/28 σουτ, διεμβολίζοντας συνεχώς την αντίπαλη άμυνα και σκοράροντας από μέση και μακρινή απόσταση (3/8 τρίποντα). Ο Τζο Ινγκλς είχε 20 πόντους με 5/11 τρίποντα, χαλώντας σε πολλαπλές περιστάσεις το μυαλό του Πολ Τζορτζ στην άμυνα ενώ ο Ρούντι Γκομπέρ είχε 16 πόντους και 10 ριμπάουντ, κάνοντας τους αντιπάλους να σκεφτούν διπλά για το αν πρέπει να μπουν στη ρακέτα!

Ακόμη, ο Ρίκι Ρούμπιο είχε 13 πόντους, 6 ριμπάουντ κι 8 ασίστ, παρότι δεν τα πήγε καλά στον εκτελεστικό τομέα ενώ ο Ντέρικ Φέιβορς ήταν και πάλι ο σταθερός παράγοντας (13 πόντοι, 4 ριμπάουντ).

Όσον αφορά τους Θάντερ, ο Ράσελ Γουέστμπρουκ είχε υποσχεθεί πως θα πάρει εκδίκηση από τον Ρούμπιο αλλά δεν τα κατάφερε. Ο “Westbeast”είχε 25 πόντους, 14 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 5 λάθη και μονάχα 7/18 σουτ (κι 9/11 βολές), έχανε συχνά τα αμυντικά rotations ενώ φορτώθηκε πολύ γρήγορα με φάουλ. Ο Πολ Τζορτζ είχε 32 πόντους κι 6 ριμπάουντ, με κάποιες εξαιρετικές εκλάμψεις σε άμυνα κι επίθεση ενώ ουδείς άλλος παίκτης βοήθησε ιδιαίτερα.

Ο Καρμέλο Άντονι ήταν τρομερά αναποτελεσματικός, κολλώντας στους 11 πόντους με 5/18 σουτ κι έχοντας κάκιστη παρουσία στην άμυνα ενώ ο Στίβεν Άνταμς τροφοδοτήθηκε ελάχιστα, σταματώντας στους 9 πόντους και τα 7 ριμπάουντ.

Με δεδομένο ότι οι Θάντερ δεν μπορούν αν πατούν με ευκολία στη ρακέτα, εξαιτίας της παρουσίας του Γκομπέρ, οφείλουν να ευστοχούν με συνέπεια από μακριά. Με 5/26 τρίποντα, όμως, και με περιορισμένες επιλογές στη “μαγκωμένη” επίθεσή τους, η κατάσταση φαντάζει οριακά μη αναστρέψιμη.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ταβάρες: «Στόχος μου να παραμείνω στη Ρεάλ»

Απαντά στα μεταγραφικά σενάρια ο Έντι Ταβάρες. Το όνομα του Έντι Ταβάρες είναι ίσως ένα απ…