Κεντρική NBA Νεύρα, trash-talk και… γροθιά στο Σίξερς-Χιτ! (vids)
NBA

Νεύρα, trash-talk και… γροθιά στο Σίξερς-Χιτ! (vids)

justin anderson

Η σειρά ανάμεσα στους Φιλαδέλφια 76ερς και τους Μαϊάμι Χιτ περιέχει υψηλότατη ποιότητα, με τις δύο ομάδες να ακολουθούν και να υπηρετούν εξαιρετικά τις επιταγές του σύγχρονου και μοντέρνου μπάσκετ. Το αγωνιστικό σκέλος, όμως, δεν είναι το μόνο που παρουσιάζει ενδιαφέρον, καθώς οι δύο αντίπαλοι μοιάζουν να “χτίζουν” τη δική τους, ξεχωριστή κόντρα!

Πιο αναλυτικά, οι διαιτητές σφύριξαν τον απίθανο αριθμό των 56 φάουλ ενώ μοίρασαν συνολικά 6 τεχνικές ποινές! Το trash-talking έδινε κι έπαιρνε, αν κι ο Τζάστιν Άντερσον το πήγε ένα βήμα παραπέρα.

Στην εν λόγω φάση, ο Ντουέιν Γουέιντ έπαιξε ελαφρώς “βρώμικα”, τραβώντας με δύναμη το χέρι του Άντερσον, με τον παίκτη των Σίξερς, όμως, να μην τα σηκώνει αυτά. Δίχως τον παραμικρό δισταγμό, έδωσε εν ψυχρώ γροθιά στον μελλοντικό hall-of-famer, με την κατάσταση να εκτονώνεται, ευτυχώς, γρήγορα!

Το απίστευτο στην όλη υπόθεση είναι ότι ο Άντερσον δεν αποβλήθηκε καν (!), κάτι πρωτάκουστο για το σημερινό NBA, με τους διαιτητές να αρκούνται στο να μοιράσουν από μία τεχνική ποινή.

Δείτε τη γροθιά του Άντερσον στον Γουέιντ

Το δεύτερο σκηνικό που τράβηξε τα βλέμματα ήταν η μάσκα του Τζοέλ Εμπίιντ κι ο τρόπος που της… φέρθηκε ο Τζάστις Γουίνσλοου. Ο φόργουορντ των Χιτ βρήκε τη μάσκα στο παρκέ κι αποφάσισε να την πατήσει με το πόδι του ενώ στη συνέχεια την έσπασε με τα χέρια του!

Ο Εμπίιντ, βέβαια, του απάντησε κατάλληλα στη συνέντευξη τύπου: “Μάλλον δεν ήξερε ότι έχω άλλες 50 τέτοιες μάσκες. Θα χρειαστεί πολλή περισσότερη προσπάθεια” ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά: “Θα είμαι ένας εφιάλτης για αυτούς”.

Οι Σίξερς, βέβαια, καλό θα είναι να μην τα βάλουν ξανά με τον Τζέιμς Τζόνσον. Ο “Bloodsport” είχε μια έντονη λογομαχία με τον Μπεν Σίμονς στη περίοδο, κάτι που οδήγησε σε διπλή τεχνική ποινή. Ο φόργουορντ των Χιτ, όμως, πήρε μια μίνι-εκδίκηση στο επόμενο δωδεκάλεπτο, σκοράροντας για 3 μπροστά στον πάγκο της Φιλαδέλφια και γυρίζοντας το βλέμμα του προς αυτόν προτού η μπάλα καταλήξει στο καλάθι!

Άλλη μια ενδιαφέρουσα “μονομαχία” ήταν αυτή ανάμεσα στον Εμπίιντ και τον Γουίνσλοου. Ο φόργουορντ των Χιτ έδωσε μια εκκωφαντική τάπα στον θηριώδη σούπερ-σταρ αλλά ο “Process” πήρε το αίμα του πίσω στην επόμενη φάση, ξεστομίζοντας και τα απαραίτητα “γαλλικά”!

Ακόμη, ο Εμπίιντ διατηρεί μια κόντρα εδώ και καιρό με τον Χασάν Γουάιτσαϊντ, δίχως να χάσει την ευκαιρία να τον πικάρει ανελέητα! Ο σέντερ του Μαϊάμι είχε κάκιστη απόδοση (5 πόντοι, 2 ριμπάουντ σε μόνο 13 λεπτά), με τον Εμπίιντ να του υπενθυμίζει τον αριθμό των φάουλ με τον οποίο είχε χρεωθεί, τη στιγμή που εκείνος πήγαινε στον πάγκο!

Τέλος, είχαμε τον Γκόραν Ντράγκιτς να κάνει επίδειξη των μυών του στο πρόσωπο του Μάρκο Μπελινέλι, μετά από ένα καλάθι του Σλοβένου σταρ, ο οποίος κέρδισε και το φάουλ από τον Ιταλό.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Προκρίθηκαν στους ημιτελικούς οι Κάβαλιερς

Το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς πήραν οι Κάβαλιερς. Το Κλίβελαντ είναι η ομάδα που θα …