Κεντρική NBA Νέο “πάρτι” των Πέλικανς και 2-0! (vid)
NBA

Νέο “πάρτι” των Πέλικανς και 2-0! (vid)

jrue holiday pelicans

Το σενάριο που ελάχιστοι περίμεναν ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί έχει ήδη πάρει σάρκα και οστά! Με ακόμη μια γεμάτη εμφάνιση από τους βασικούς “πυλώνες” τους, οι Νιου Όρλεανς Πέλικανς επιβλήθηκαν των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς με 111-102, κάνοντας το 2-0 στη μεταξύ τους σειρά! Αυτή, μάλιστα, είναι μόλις η φορά στην ιστορία των πλέι-οφ που μια ομάδα με μειονέκτημα έδρας αποκτά τέτοιο προβάδισμα με 2 σερί εκτός έδρας νίκες!

MVP της Νέας Ορλεάνης ήταν ο Τζρου Χόλιντεϊ, αυτός ο two-way “βράχος”, που αποτέλεσε σημείο αναφοράς σε άμυνα κι επίθεση. Με 33 πόντους και 9 ασίστ “καθάρισε” σαν αβγό την αντίπαλη περιφερειακή γραμμή, εκμεταλλευόμενος τις άριστες αποστάσεις της ομάδας, οι οποίες του επέτρεπαν να χειραγωγεί όποιον παίκτη επιθυμούσε στο πικ-εν-ρολ.

Στην άμυνα ήταν, φυσικά, καταπληκτικός, όντας ξανά βασικός υπεύθυνος για τη νέα καθίζηση του Ντέιμιαν Λίλαρντ (17 πόντοι, 4 ασίστ, 7 λάθη, 7/18 σουτ). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σούπερ-σταρ των Μπλέιζερς έχει 0/8 σουτ και 2 λάθη μέχρι στιγμής στη σειρά, στις κατοχές που τον μαρκάρει ο Χόλιντεϊ!

Ο Άντονι Ντέιβις δεν είχε τα εκθαμβωτικά στατιστικά της προχθεσινής βραδιάς αλλά ακόμη κι έτσι, σκόραρε 22 πόντους με 9/18 σουτ και κατέβασε 12 ριμπάουντ, δίνοντας και 2 τάπες. Ο Νίκολα Μίροτιτς ήταν άψογος στον ρόλο του stretch 4αριού με 17 πόντους και 3/7 τρίποντα ενώ ο Ραζόν Ρόντο συνεχίζει να βρίσκεται σε play-off mode (16 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 9 ασίστ), πετυχαίνοντας και το απόλυτο καλάθι-“μαχαιριά” προς το φινάλε!

Οι Μπλέιζερς “προδόθηκαν” από το κάκιστο 3ο δωδεκάλεπτο, όπου το επιμέρους σερί ανήλθε στο 33-19 εναντίον τους. Στο εν λόγω διάστημα, μάλιστα, σκόραραν μόνο 4 πόντους εντός της ρακέτας και απώλεσαν σχεδόν κάθε ίχνος ομαδικότητας, με τα 11 από τα 15 σουτ τους να μην προέρχονται κατευθείαν από πάσα. Επίσης, μπορεί να μάζεψαν περισσότερα ριμπάουντ συνολικά (45-43) αλλά στα κρισιμότερα σημεία του ματς δεν μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν, κυρίως εξαιτίας του small-ball σχήματός τους.

Πέρα από τον μέτριο Λίλαρντ, ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ σκόραρε 22 πόντους αλλά με 9/21 σουτ, ο Αλ-Φαρούκ Αμίνου ήταν αξιοπρεπέστατος με 14 πόντους, 15 ριμπάουντ και 4/6 τρίποντα ενώ ο Γιουσούφ Νέρκιτς είχε 13 πόντους σε μονάχα 15 λεπτά συμμετοχής. Ο Βόσνιος πήγε πιο πίσω στο rotation για χάρη του Ζακ Κόλινς, με τον ρούκι από τον Γκονζάγκα να παίρνει θετικό βαθμό (12 πόντοι, 5 ριμπάουντ) αλλά να μην τα καταφέρνει όταν η πίεση βρισκόταν στα ύψη.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…