Κεντρική NBA Μυθική 3η περίοδος και 3-1 για τους Ρόκετς! (vid)

Μυθική 3η περίοδος και 3-1 για τους Ρόκετς! (vid)

james harden

Ένα απίστευτα “εκρηκτικό” διάστημα στην 3η περίοδο ήταν υπεραρκετό για τους Χιούστον Ρόκετς, προκειμένου να “καθαρίσουν” το ματς και να κάνουν το 3-1 στη σειρά εναντίον των Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Οι “ρουκέτες” επιβλήθηκαν με σκορ 119-100, βάζοντας το όνομά τους στα βιβλία των ρεκόρ του NBA!

Ειδικότερα, το επιμέρους σερί της 3ης περιόδου ανήλθε στο 50-20 (!), με το Χιούστον να πετυχαίνει τη κορυφαία επιθετική επίδοση όλων των εποχών στα πλέι-οφ μέσα σε ένα 12λεπτο. Στην κορυφή βρίσκονται οι Λος Άντζελες Λέικερς του Τζέρι Γουεστ και του Έλτζιν Μπέιλορ από την post-season του 1962, όπου είχαν πετύχει 51 πόντους σε ένα δωδεκάλεπτο εναντίον των Ντιτρόιτ Πίστονς.

Το γεγονός, όμως, που γιγαντώνει το κατόρθωμα των Ρόκετς είναι ότι οι ίδιοι έφθασαν στην “50άρα” μέσα σε μόλις 26 κατοχές! Με δεδομένο ότι το μπάσκετ παιζόταν σε πολύ περισσότερες κατοχές τη δεκαετία του ’60, η επίδοση των Ρόκετς φαντάζει πιο ξεχωριστή, αν κι η γραμμή του τριπόντου δεν υπήρχε τότε.

Στο διάστημα αυτό, το Χιούστον σούταρε με 61% στα σουτ εντός παιδιάς και με 69% από το τρίποντο, με τον Τζέιμς Χάρντεν να πετυχαίνει τους 20 από τους 50 πόντους της ομάδας! Στα πρώτα 18 λεπτά του ματς, μάλιστα, ο “Beard” είχε 0/8 σουτ αλλά στα υπόλοιπα 30 λεπτά “εξερράγη” με 12/18 σουτ και 34 πόντους!

Με αλλεπάλληλα πικ-εν-ρολ, isolation και με pistol δράσεις στο πλάι, οι Ρόκετς “χειραγώγησαν” τους μέτριους αμυντικούς της Μινεσότα, μπήκαν στην καρδιά της άμυνας και έκαναν επίδειξη εκτελεστικής δεινότητας μετά από ντρίμπλα, εφαρμόζοντας το πλάνο τους στην εντέλεια. Ο Κρις Πολ ήταν άψογος στον ρόλο του δίπλα στον Χάρντεν ενώ οι πλάγιοι σουτέρ ήταν μονίμως επικίνδυνοι.

Συνολικά, ο Χάρντεν είχε 36 πόντους, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 κλεψίματα και 12/26 σουτ, ο Κρις Πολ είχε 25 πόντους, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 5 κλεψίματα ενώ ο Αρίζα σκόραρε 15. Αξίζει να γίνει αναφορά και στους 14 πόντους και τα 17 ριμπάουντ του Κλιντ Καπέλα αλλά και στους 18 πόντους του Έρικ Γκόρντον με 4/10 τρίποντα.

Τέλος, οι Ρόκετς έγραψαν ιστορία και με ακόμη έναν τρόπο. Πιο αναλυτικά, έγιναν η πρώτη ομάδα μετά τους Μπόστον Σέλτικς του 1986 με 30 πόντους παραπάνω από τους αντιπάλους τους μέσα σε ένα δωδεκάλεπτο!

Τα highlights της “εκκωφαντικής”, 3ης περιόδου

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…