Κεντρική NBA Η τέχνη του “ένας-εναντίον-ενός” από τον Τζέιμς Χάρντεν (vid)
NBA

Η τέχνη του “ένας-εναντίον-ενός” από τον Τζέιμς Χάρντεν (vid)

james harden 1

Ο Τζέιμς Χάρντεν έχει καθιερωθεί πλέον ως ένας εκ των κορυφαίων παικτών της σύγχρονης εποχής του NBA, όσον αφορά την κατηγορία του “ένας-εναντίον-ενός“. Ο “Beard” σκόραρε 12.2 πόντους ανά αγώνα στην κανονική περίοδο σε φάσεις τέτοιου είδους (1.22 πόντους ανά κατοχή), με το προσαρμοσμένο ποσοστό ευστοχίας του να αγγίζει το 55.2%, σύμφωνα με το stats.nba.com!

Την προκειμένη στιγμή, δεν υπάρχει καλύτερος παίκτης στο να απομονώνει τον επιθυμητό αντίπαλο στο δικό του “νησί” και να τον κατατροπώνει με τόσο εμφατικό τρόπο. Αυτή η special ικανότητα του Χάρντεν, πάνω στην οποία στηρίζεται το οικοδόμημα του Χιούστον, τέθηκε σε πλήρη ισχύ στο χθεσινό παιχνίδι των Ρόκετς εναντίον των Γιούτα Τζαζ, στο πλαίσιο του Game 1 του πρώτου γύρου.

Ο Χάρντεν σταμάτησε στους 41 πόντους με 7/12 τρίποντα και 10/11 βολές ενώ μάζεψε 8 ριμπάουντ και μοίρασε 7 ασίστ σε 36 λεπτά συμμετοχής, διαλύοντας τη συμπαγή άμυνα της Γιούτα όσο βρισκόταν στο παρκέ.

Πάμπολλοι αμυντικοί βγήκαν πάνω του σε καταστάσεις απομόνωσης, όπως ο Ντόνοβαν Μίτσελ, ο Τζέι Κράουντερ, ο Ντέρικ Φέιβορς, ο Ντάντε Έξουμ ο Ρόις Ο΄Νιλ αλλά κι ο Ρούντι Γκομπέρ. Όλοι τους, όμως, “χόρεψαν” στον ρυθμό του πρώτου φαβορί για το βραβείο του MVP.

Μέσα από πικ-εν-ρολ, ο Χάρντεν αποκτούσε το επιθυμητό match-up στην περιφέρεια και μετά έπιανε δουλειά. Οι ταχύτατες ντρίμπλες του, το “εκρηκτικό” πρώτο βήμα του και η κατάλληλη χρήση του σώματος και των χεριών του τον καθιστούν ως ένα “φονικό” όπλο και σε συνδυασμό με το υπέροχο spacing των Ρόκετς, είχε όλο τον χώρο για να ασκήσει το καθήκον του.

Η πιο μεγάλη δύναμή του, ωστόσο, εντοπίστηκε σε αυτό το απίθανο step-back τρίποντο, χάρη στο οποίο δημιουργεί τον απαραίτητο χώρο από τον αμυντικό, ώστε να σουτάρει. Το footwork που διαθέτει αγγίζει το τέλειο, τραβώντας στα άκρα το όριο μεταξύ νομιμότητας και βημάτων όταν εφαρμόζει το περιβόητο “double-step back“.

Επίσης, ο Χάρντεν τελείωσε φάσεις κοντά στο καλάθι κι από τις δύο πλευρές, λάμβανε την μπάλα στο “φτερό” σε pistol δράσεις, ώστε να μπει στη ρακέτα ενώ τροφοδότησε με λόμπες ακριβείας τον Κλιντ Καπέλα, σε ακόμη έναν τομέα που φαντάζει ο κορυφαίος όλων.

Τα highlights του Χάρντεν

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…