Κεντρική NBA Η απόλυτη κυριαρχία του Τζέιλεν Μπράουν (vid)
NBA

Η απόλυτη κυριαρχία του Τζέιλεν Μπράουν (vid)

jaylen brown celtics

“Όταν ο κόουτς Στίβενς μου λέει να σουτάρω, αυτό μου δίνει ένα άλλο επίπεδο αυτοπεποίθησης”, τόνισε ο Τζέιλεν Μπράουν μετά την εξαιρετική παρουσία στο ματς κόντρα στους Μιλγουόκι Μπακς. Οι Μπόστον Σέλτικς πέτυχαν το 2-0 στη μεταξύ τους σειρά, με τα scoring κατορθώματα του θαυματουργού 21χρονου να αποτελούν ίσως τη βασικότερη παράμετρο στο παιχνίδι των “κελτών”.

Ειδικότερα, ο Μπράουν πέτυχε ρεκόρ καριέρας με 30 πόντους, λαμβάνοντας πολύ περισσότερα επιθετικά κουμάντα και φέρνοντας την αποστολή εις πέρας. Τα ποσοστά του ήταν υψηλού επιπέδου (7/10 δίποντα, 5/12 τρίποντα, 1/2 βολές) ενώ μάζεψε 5 ριμπάουντ κι έκανε μόλις 1 λάθος σε 33 λεπτά συμμετοχής.

Ο πολυδιάστατος γκαρντ/φόργουορντ κατάφερε, μάλιστα, να γίνει ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία των Σέλτικς που σκοράρει +30 πόντους σε ένα ματς πλέι-οφ, σπάζοντας το ρεκόρ του θρυλικού, Τόμι Χάινσον!

Ο Μπράουν συνδύασε ιδανικά το μέσα-έξω παιχνίδι, σε ένα πολύ μεστό και λειτουργικό πλαίσιο επίθεσης. Όταν ο αντίπαλος έπαιζε under στο πικ-εν-ρολ, ο Μπράουν σούταρε δίχως δισταγμό ενώ ακροβολιζόταν πίσω από τα 7.25 για spot-up προσπάθειες. Στις περιπτώσεις που τον μάρκαραν σε κοντινή απόσταση εκμεταλλευόταν το γρήγορο πρώτο βήμα του και τελείωνε τις φάσεις κοντά στο καλάθι, όντας υπό έλεγχο και πηγαίνοντας από αμφότερες τις πλευρές.

Για κερασάκι στην τούρτα, ο υπερταλαντούχος άσος σκόραρε για 3 με ταμπλό, βάζοντας εμφατικά την υπογραφή του στην κορυφαία -μέχρι την επόμενη- εμφάνιση της καριέρας του!

Τα highlights του Μπράουν

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…