Κεντρική Basket League Άρης H KAE Άρης θυμάται το final four της Γάνδης

H KAE Άρης θυμάται το final four της Γάνδης

gandi

Το ebasket.gr τα ξημερώματα σας παρουσίασε αφιέρωμα όσον αφορά την παρουσία του Άρη στο final four της Γάνδης το 1988. Η ΚΑΕ Άρης και το “Aris bc museum” μέσα από τη συλλογή του Γιάννη Πέγκου, έχει σχετική αναφορά σε εκείνο το final four και πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε πολλές φωτογραφίες.

Η ΚΑΕ αναφέρει: “Ο ARIS B.C. και το Aris bc museum σας παρουσιάζουν, μέσα από τη συλλογή του Γιάννη Πέγκου, το αφιέρωμα στην πρώτη συμμετοχή ελληνικής ομάδας σε Final Four του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, ακριβώς πριν από 30 χρόνια. Ταυτόχρονα, ήταν και η πρώτη διεξαγωγή Final Four, με τη σημερινή του μορφή. Εκείνη την εποχή, ο ΑΡΗΣ κι ένα γκρουπ συγκεκριμένων ομάδων (Μπαρτσελόνα, Μακαμπί Τελ Αβίβ, Τρέισερ Μιλάνου και Γιουγκοπλάστικα) έφεραν έναν διαφορετικό τρόπο αντίληψης για το μπάσκετ και πρωτοστάτησαν στην εξέλιξη του αθλήματος στην Ευρώπη.

Σε αυτό συντέλεσε και η ταυτόχρονη παρουσία την συγκεκριμένη χρονική περίοδο (τέλη δεκαετίας του ’80) ορισμένων εκ των κορυφαίων παικτών στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η ομάδα μας, με τη συγκλονιστική συμπαράσταση των οπαδών της, αντιμετώπισε την Τρέισερ Μιλάνου στον ημιτελικό της διοργάνωσης, γνωρίζοντας την ήττα με 87-82. Στον μικρό τελικό, ο ΑΡΗΣ δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Παρτιζάν και ηττήθηκε με 105-93, κατακτώντας την τέταρτη θέση στη διοργάνωση”.

gandi 2

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…