Κεντρική NBA Έβαλε το όνομά του δίπλα σε θρύλους ο Μίτσελ! (vid)
NBA

Έβαλε το όνομά του δίπλα σε θρύλους ο Μίτσελ! (vid)

donovan mitchell 1

Ο Ντόνοβαν Μίτσελ έχει σαγηνεύσει τους πάντες στην πρώτη του χρονιά στο NBA, με τον “Spida” να παρουσιάζει ένα τρομερά ελκυστικό πακέτο ικανοτήτων και να ηγείται των Γιούτα Τζαζ στην πορεία τους στα πλέι-οφ. Ο θαυματουργός γκαρντ πραγματοποίησε νέα, εξαιρετική εμφάνιση στο 4ο ματς εναντίον των Θάντερ κι ανάγκασε για ακόμη μια φορά τους “ιστορικούς” του μπάσκετ να ρίξουν μια ματιά στα κιτάπια τους!

Ειδικότερα, ο Μίτσελ οδήγησε τη Γιούτα στη νίκη επί της Οκλαχόμα με 113-96 και στο 3-1 στη μεταξύ τους σειρά, σκοράροντας 33 πόντους με 10/20 δίποντα, 3/8 τρίποντα και 4/5 βολές. Ο σούτινγκ γκαρντ των “μορμόνων”, μάλιστα, είχε ακόμη 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 0 λάθη σε 38 λεπτά συμμετοχής, βγάζοντας τον καλύτερο, πιο εντυπωσιακό και πιο αποδοτικό εαυτό του!

Ο Μίτσελ “τρυπούσε” συστηματικά την άμυνα των Θάντερ με drives από τον κεντρικό αλλά και τους πλάγιους διαδρόμους ενώ σκόραρε κι από μέση και μακρινή απόσταση, είτε μετά από ντρίμπλα, είτε σε spot-up συνθήκες.

Το αξιοσημείωτο είναι το ότι ο 21χρονος μπήκε στα βιβλία των ρεκόρ, καθώς έγινε ο πρώτος ρούκι μετά τον Μάικλ Τζόρνταν που σκοράρει τόσους πολλούς πόντους στα 4 πρώτα πλέι-οφ ματς της καριέρας του. Ο σταρ της Γιούτα έχει ήδη 110 πόντους στο “σακούλι” του ενώ ο “MJ” είχε πετύχει 117 πόντους στα 4 πρώτα παιχνίδια των πλέι-οφ του 1985.

Επίσης, ο Μίτσελ είναι πλέον ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία της Γιούτα, μαζί με τον Καρλ Μαλόουν, ο οποίος πετυχαίνει 30άρα σε αγώνα πλέι-οφ.

Η αποδοτικότητα του Μίτσελ είναι αξιοθαύμαστη, καθώς είναι ο πρώτος ρούκι μετά από 30 χρόνια που σκοράρει τουλάχιστον 25 πόντους ανά αγώνα στα πλέι-οφ, με προσαρμοσμένο ποσοστό ευστοχίας άνω του 50% (effective field goal percentage).

Τα highlights του Μίτσελ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…