Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Εμπρός για νέες θεωρίες συνωμοσίας

Εμπρός για νέες θεωρίες συνωμοσίας

spanoulis calathes

Γιώργος ΚογκαλίδηςΌταν ακούσαμε για πρώτη φορά τον φέροντα επιτηδευμένο (μόνιμο) χαμόγελο, Τζόρντι Μπερτομέου, να υπεραμύνεται της απόφασής του να μην ξεκινούν οι συναντήσεις της τελευταίας αγωνιστικής από την ίδια χρονική αφετηρία, με το απλοϊκό «έχουμε εμπιστοσύνη στις ομάδες μας», κοντέψαμε να λιποθυμήσουμε από τα γέλια. Τι λέει ο άνθρωπος; Δεν γνωρίζει τίποτα περί του Καίσαρα και της συζύγου του; Πλάκα μας κάνει;

Εμείς στην Ελλάδα αυτά δεν τα μασάμε. Να, όμως, που την τελευταία αγωνιστική οι δύο «αιώνιοι»… συνεργάστηκαν (πιπέρι στη γλώσσα) κι ο Παναθηναϊκός πήρε από το… πουθενά το πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι οφ, πατώντας στη δική του αγχωτική (στην παράταση) νίκη και στην αντίστοιχη ήττα (στην παράταση) του Ολυμπιακού. Χαμένη της ιστορίας η Ρεάλ, η οποία από εκεί που τύπωνε εισιτήρια για να πάνε στο γήπεδο οι φίλοι της, πρέπει να τυπώσει αεροπορικά για την Αθήνα.

«Μα υπήρχε ποτέ περίπτωση να… βοηθήσει ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό;», θα αναρωτηθεί ακόμα κι ο πιο αδαής περί των σπορ στη χώρα. Ρητορικό το ερώτημα, αλλά φανταστείτε να είχε πάρει πλεονέκτημα (για παράδειγμα) η Φενέρμπαχτσε, εκμεταλλευόμενη ήττα της Αναντολού Εφές και να είχαν βάλει στη… μέση έναν εκ των δύο πρεσβευτών μας στην Ευρωλίγκα.

Θα είχε πέσει το facebook, ο Μελ Γκίμπσον θα έμοιαζε κομπάρσος, διαβάζοντας τις δικές μας «θεωρίες συνωμοσίας» κι η Τζούλια Ρόμπερτς δεν θα τολμούσε να πει ότι συμμετείχε στην ταινιάρα εκείνης της εποχής. Οι απανταχού διάδοχοι του χαρίσματος του Παΐσιου θα είχαν ανακαλύψει ότι η τουρκική αεροπορική εταιρία που είναι κεντρικός χορηγός της Ευρωλίγκας μοίρασε δωρεάν εισιτήρια στις γυναίκες των παραγόντων της Εφές και μέχρι ερώτηση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο θα είχε γίνει.

Τελικά η Ευρωλίγκα είναι αναξιόπιστη; Εκτός κι αν ο Μπερτομέου κυνηγά τη Ρεάλ επειδή είναι με την Μπαρτσελόνα, οπότε όλα καλά, μπορούμε να φτιάξουμε νέα σενάρια.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο «μισός» Ολυμπιακός δεν μπορεί να κριθεί, καθώς σε… οικογενειακό διπλό αυτοί που δεν έπαιξαν μπορεί να κέρδιζαν άνετα αυτούς που έπαιξαν, αν τους έδιναν έναν… «κοντό».

Το οξύμωρο είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να… χαίρονται που απέφυγαν τη Ρεάλ (την οποία έχουν νικήσει δύο φορές στην κανονική περίοδο) και να νιώθουν μάλλον ικανοποιημένοι που θα συναντήσουν στα πλέι οφ τη Ζαλγκίρις (από την οποία έχουν ηττηθεί δύο φορές στην κανονική περίοδο). Ακόμα κι αν βάλουμε στην εξίσωση Παναθηναϊκό, Μπασκόνια και Χίμκι, ενδεχομένως η παρέα του Σάρας να ήταν ο πιο βατός των αντιπάλων για τους «κόκκινους».

Οι «πράσινοι» ήταν σχεδόν βέβαιοι ότι θα έβρισκαν μπροστά τους τη Ρεάλ, μόνο που τώρα έχουν το αβαντάζ της έδρας. Αν κρίνουμε από τα περσινά και προπέρσινα πλέι οφ μικρή αξία έχει, αν κρίνουμε από τη φετινή πορεία του «τριφυλλιού» στην κανονική περίοδο, ίσως και να είναι σημαντικό. Όπως και να ‘χει, δεν μας χάλασε…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

ΕΣΑΚΕ: Αλλαγή ημέρας και ώρας στο Λαύριο – Καρδίτσα

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε την αλλαγή της ημέρας του αγώνα ανάμεσα στο Λαύριο με την Καρδίτσα. Ο Ε…