Κεντρική NBA Απίστευτος ΛεΜπρόν, γλίτωσαν το “εγκεφαλικό” οι Καβς! (vid)

Απίστευτος ΛεΜπρόν, γλίτωσαν το “εγκεφαλικό” οι Καβς! (vid)

lebron james 1

Μπορεί να τράβηξαν τα πάνδεινα, μπορεί ο ΛεΜπρόν Τζέιμς να χρειάστηκε και πάλι να μετατραπεί σε σούπερ ήρωα αλλά οι Κλίβελαντ Καβαλίερς τα κατάφεραν τελικά! Οι Καβς επιβλήθηκαν πολύ δύσκολα των Ιντιάνα Πέισερς με 105-101 στο καθοριστικό Game 7 και προκρίθηκαν στον δεύτερο γύρο, εκεί όπου παραμονεύουν οι Τορόντο Ράπτορς!

Ο ΛεΜπρόν δεν είχε διάθεση να πάει “σπίτι” του από τον πρώτο γύρο για πρώτη φορά στην καριέρα του, επιμηκύνοντας το σχετικό σερί στο 13-0. Έπρεπε, βέβαια, να βάλει 45 πόντους με 16/25 σουτ και 11/15 βολές, να μαζέψει 9 ριμπάουντ, να μοιράσει 7 ασίστ και να κλέψει 4 φορές την μπάλα, βάζοντας για πολλοστή φορά μια ολόκληρη πόλη στην πλάτη του!

Ο Τζέιμς απουσίασε μονάχα 5 λεπτά από την αναμέτρηση κι αυτά εξαιτίας ορισμένων κραμπών που ταλαιπώρησαν τα πόδια του, απόρροια της συνεχούς παρουσίας του στο παρκέ. Με εκμετάλλευση των μις-ματς, παιχνίδι στο ποστ κι απίθανα drives, ο “βασιλιάς” αντεπεξήλθε στις προσδοκίες με πολύ μεγάλο θόρυβο, αν κι η κούραση τον είχε επηρεάσει στην 4η περίοδο. Παρ’όλα αυτά, παρέμεινε στη “μάχη” μέχρι τέλους, σφραγίζοντας τη νίκη και την πρόκριση.

Τα highlights του ΛεΜπρόν

Ο ανέλπιστος ήρωας των Καβς, όμως, ήταν ο Τρίσταν Τόμπσον, ο οποίος αναγεννήθηκε από τις “στάχτες” του. Με πολλή δουλειά κάτω από τα δύο καλάθια, ο Τόμπσον ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ, 5 εκ των οποίων ήταν επιθετικά, κάνοντας τη διαφορά κόντρα στην αντίπαλη φροντ-λάιν.

Ο τρίτος “πόλος” σκοραρίσματος για το Κλίβελαντ ήταν ο Κέβιν Λοβ, ο οποίος δεν είχε φανταχτερά στατιστικά (14 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 5/13 σουτ) αλλά πέτυχε 2 clutch τρίποντα στην έναρξη της 4ης περιόδου, στο διάστημα που ο ΛεΜπρόν βρισκόταν στα αποδυτήρια. Ο Τζορτζ Χιλ επέστρεψε στην ενεργό δράση, έχοντας 11 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 19 λεπτά ενώ ο Τζέι Αρ Σμιθ σημείωσε άλλους 11.

Για τους Πέισερς, ο Βίκτορ Ολαντίπο έκανε ηρωική προσπάθεια με 30 πόντους, 12 ριμπάουντ και 6 ασίστ, παρά το γεγονός ότι οι αντίπαλοι του έστηναν συχνά παγίδες ψηλά, ώστε να φύγει η μπάλα από τα χέρια του. Ο Ντάρεν Κόλισον σταμάτησε στους 23 πόντους ενώ ο Θάντεους Γιανγκ συμπλήρωσε 14, μαζί με 10 ριμπάουντ.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι Καβς κυριάρχησαν στα επιθετικά ριμπάουντ και έκαναν μονάχα 2 λάθη, παίρνοντας προβάδισμα ακόμη και 14 πόντων, με τον ΛεΜπρόν να “διαλύει” τα πάντα. Η αντεπίθεση των Πέισερς ήρθε άμεσα με σερί 16-4 στη έναρξη της 3ης περιόδου αλλά έχασαν πάμπολλες ευκαιρίες στην πορεία του αγώνα, ώστε να γίνουν ακόμη πιο ανταγωνιστικοί.

Επίσης, η Ιντιάνα “προδόθηκε” από τη επιμονή να δίνει σκριν στον Ολαντίπο, όταν ο ηγέτης της ομάδας είχε την μπάλα. Με αυτόν τον τρόπο, ευνοούσαν την τακτική των Καβς, οι οποίοι ήθελαν να φέρνουν συνεχώς νταμπλ-τιμ πάνω του ενώ, όταν η μπάλα έφευγε από τα χέρια του, αδυνατούσαν να διαβάσουν σωστά και να επιτεθούν υπό καλές συνθήκες.

Το καλάθι του ΛεΜπρόν μετά το give-n-go με τον Κόρβερ ήταν η τελική “πινελιά”, καθώς διαμορφώθηκε το 102-96 με 30.2” για το τέλος.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Στην Τουρκία ο Εργκίν Αταμάν για την κηδεία του πατέρα του

Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του βρίσκεται ο Εργκίν Αταμάν. Στην Τουρκία βρίσκετ…