Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Ακόμα ένα ηχηρό χαστούκι!

Ακόμα ένα ηχηρό χαστούκι!

Γιώργος ΚογκαλίδηςΥπάρχουν δύο ενδεχόμενα: Ή έχουν εκλείψει οι ρεπόρτερ, ή ο φόβος φυλά τα έρημα και κανείς (πλην ελαχίστων) δεν γράφει ειδήσεις που θα στεναχωρήσουν τον Γιώργο Βασιλακόπουλο. Επειδή είναι… Μεγάλη Εβδομάδα θα δεχθούμε το πρώτο, αλλά δεν είμαστε τόσο… καλοί, ώστε να αποσιωπήσουμε κι εμείς τη νέα (μεγαλύτερη από ποτέ) ήττα του προέδρου της ΕΟΚ από τους Ευρωλιγκαίους διαιτητές.

Οι «γκρίζοι» δικαιώθηκαν από το ΑΣΕΑΔ, το οποίο εξαφάνισε την ποινή των 60 ημερών που τους είχε επιβληθεί. Τσάμπα κόπος από τους νομικούς της ΕΟΚ, τους παράγοντες, τους παρατρεχάμενους και τα «παπαγαλάκια», να λένε τόσο καιρό «περιμένετε να δείτε και την απόφαση του ΑΣΕΑΔ, μην βιάζεστε». Περιμέναμε, την είδαμε, την απολαύσαμε κι εμείς έχουμε τη διάθεση να τη γράψουμε. Άντε να δούμε τι θα κάνουν οι άλλοι…

Γιατί χαρακτηρίζουμε ως μεγαλύτερη τη σημερινή ήττα του Γιώργου Βασιλακόπουλου; Επειδή η απόφαση για την τιμωρία των 60 ημερών στους διαιτητές της Ευρωλίγκας είχε την υπογραφή του Δ.Σ. της ΕΟΚ. Δηλαδή, για να καταλαβαίνουν κι αυτοί που δεν είναι μυημένοι, δεν μπορούν τώρα να ισχυριστούν «φταίει ο Συμεωνίδης», «φταίει η ΚΕΔ», «εμείς δεν γνωρίζαμε».

Αυτή τη φορά οι δημογέροντες έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους, σε μια απόφαση που μπορεί να αξιοποιηθεί από τους τέσσερις (Σπύρο Γκόντα, Ηλία Κορομηλά, Γιάννη Φούφη και Πέτρο Παπαπέτρου), ή όποιον από αυτούς επιλέξει να διεκδικήσει τα διαφυγόντα κέρδη μέσω των ελληνικών δικαστηρίων.

Για ενδεχόμενη κίνηση των «γκρίζων», που θα έχει να κάνει με συκοφαντική δυσφήμιση, διαφυγόντα κέρδη, προσβολή της προσωπικότητας και μια σειρά από τέτοια νομικής υφής θέματα, οι γνωρίζοντες λένε πως η απόφαση της ΕΟΚ (την οποία κατέρριψε το ΑΣΕΑΔ) είναι… βούτυρο στο ψωμί. Εμείς, που δεν είμαστε νομομαθείς, λέμε αυτό που λέει κι ο λαός: Όπως έστρωσες θα κοιμηθείς.

Αυτό, πάντως, που κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει είναι πως καθημερινά η ηγεσία της ΕΟΚ δέχεται απανωτά χτυπήματα. Οσάκις ένα θέμα πηγαίνει στα δικαστήρια (αθλητικά και μη), το ματς είναι… διπλό από πούλια, που θα λέγαμε και στο τάβλι. Άλλη μια ένδειξη πως για τους δημογέροντες η άμμος στην (παραγοντική και μόνο) κλεψύδρα σώζεται. Κι όταν σωθεί, άντε να δούμε ποιος από αυτούς θα σωθεί…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Ανέλαβε ομάδα της Αιγύπτου ο Αγγέλου [pic]

Τη νέα μπασκετική του στέγη βρήκε ο Βαγγέλης Αγγέλου. Ο έμπειρος προπονητής ύστερα από την…