Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Του φτάνει το “Αρτάκης”

Του φτάνει το “Αρτάκης”

panionios fans

Γιώργος ΚογκαλίδηςΤην ώρα που οδεύουμε προς την τελική στροφή του πρωταθλήματος, ο Πανιώνιος για πρώτη φορά είναι με τα… δύο πόδια στην Α1. Αν σήμερα ολοκληρώνονταν η αγωνιστική, ο Κόροιβος θα ακολουθούσε τα Τρίκαλα, καθώς υστερεί στην ισοβαθμία με τον «Ιστορικό». Βεβαίως, αυτό σημαίνει πολλά και τίποτα, όμως πλέον οι Νεοσμυρνιώτες έχουν βάσιμους λόγους να ελπίζουν.

Αν δει κανείς τον βαθμολογικό πίνακα, ο Πανιώνιος δεν έχει πετύχει νίκη στις 10 εκτός έδρας παρουσίες του. Και; Του φτάνει το «Αρτάκης», καθώς απομένουν πέντε αγωνιστικές κι έχει στην έδρα του άλλο ένα ματς (αυτό με τον ΠΑΟΚ) που μπορεί να κερδίσει, αν κρίνουμε από τις εμφανίσεις του στον δεύτερο γύρο (έχει νικήσει -μεταξύ άλλων- ΑΕΚ και Λαύριο, ομάδες που κινούνται σε… υψηλότερη ταχύτητα).

Ενδεχομένως να του αρκεί και μόνο μια εκτός έδρας νίκη, ακόμα κι αν ηττηθεί από τον «δικέφαλο» κι αυτό μπορεί να το πετύχει στα Τρίκαλα, απέναντι σε μια ομάδα που πλέον δεν έχει παρά μόνο μαθηματικές ελπίδες σωτηρίας.

Για τον Κόροιβο το κομβικό ματς είναι αυτό που ακολουθεί, με τον Φάρο στην Αμαλιάδα. Αν η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου χάσει, πολύ δύσκολα θα κατορθώσει να κρατηθεί στην κατηγορία, καθώς μετά αντιμετωπίζει τον Προμηθέα εκτός, τον Παναθηναϊκό εντός, την Κύμη εκτός και τελειώνει με τα Τρίκαλα εντός. Βάσει λογικών συνειρμών, μόνο το ματς με τα Τρίκαλα, στην αυλαία του πρωταθλήματος είναι (θεωρητικά) εύκολα διαχειρίσιμο.

Από την άλλη ο Πανιώνιος έχει να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό εντός, τον Άρη, τα Τρίκαλα και το Ρέθυμνο εκτός. Κι από τη στιγμή που φαίνεται να βγαίνει από την εξίσωση των ισοβαθμιών ο Φάρος, οι Νεοσμυρνιώτες θέλουν την απλή ισοβαθμία με τον Κόροιβο, άρα θέλουν να φύγει από το κόλπο της παραμονής κι ο Άρης, γιατί διαφορετικά θα μπλέξει το πράγμα.

Για την ιστορία ο Άρης έχει ηττηθεί δύο φορές από τον Κόροιβο, αλλά έχει νικήσει στο «Αρτάκης» τον Πανιώνιο κι εκκρεμεί το μεταξύ τους παιχνίδι στο Αλεξάνδρειο.

Όπως και να ‘χει, τίποτα δεν έχει κριθεί, όμως έχουμε πέντε αγωνιστικές που θα κρίνουν μια κατηγορία, δίχως να υπάρχει κανένα προβάδισμα. Έχουμε, δηλαδή, πρωτάθλημα…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Παθιασμένη καλημέρα

Ο Ολυμπιακός είπε καλημέρα με ένα βίντεο γεμάτο πάθος από το ματς με την Παρτιζάν. Ο Ολυμπ…