Κεντρική Γ' Εθνική “Πετύχαμε τον στόχο μας”

“Πετύχαμε τον στόχο μας”

thanasis zafeiris esperos

Ο Έσπερος ΑΟΠΑ ύστερα από τα 3/5 του πρωταθλήματος του 1ου Νότιου Ομίλου της Γ΄Εθνικής κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή του και πλέον μέχρι το τέλος θα επιχειρήσει να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα, όπως δήλωσε ο παίκτης της ομάδας, Θανάσης Ζαφείρης. Ο Έλληνας καλαθοσφαιριστής ακόμη ανέφερε ότι φαβορί για την πρώτη θέση είναι ο Οίακας, ενώ σημείωσε ότι “μάχη” για τη δεύτερη θα δώσουν η Αχαγιά και ο Γλαύκος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο επίσημο site της ομάδας του:

“Ο αρχικός στόχος της ομάδας ήταν η γρήγορη παραμονή στην κατηγορία. Με τη συμπλήρωση των 3/5 του πρωταθλήματος θεωρώ ότι πετύχαμε αυτό το στόχο, καθώς δύσκολα θα αλλάξει η σειρά των τελευταίων ομάδων. Στόχος μας πλέον είναι, χωρίς άγχος, να κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά για ένα καλύτερο πλασάρισμα, ενώ παράλληλα τα νέα παιδιά να πάρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής για να ετοιμαστούν για τη νέα αγωνιστική περίοδο”.

  • Τι σου έχει κάνει εντύπωση στις 20 αγωνιστικές που έχουν γίνει;

“Το ότι πρόκειται για ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών και αν εξαιρέσεις δύο-τρεις αδύναμες ομάδες της ουράς, όλοι μπορούν να κερδίσουν και όλοι μπορούν να χάσουν”.

  • Υπάρχει ομάδα που ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες;

“Ο Οίακας. Ξεχώριζε από την αρχή λόγω του ρόστερ και τελικά παρά τις ήττες του και τα οριακά παιχνίδια, όπως η μεταξύ μας αναμέτρηση, η εμπειρία των παικτών του τον έφεραν δίκαια στη πρώτη θέση”.

  • Το σχόλιό σου για το γειτονικό ντέρμπι που ακολουθεί με την Ακράτα (01/04, 17.00);

“Η Ακράτα έχει πολύ καλούς παίκτες, αλλά θεωρώ μετά τους τραυματισμούς έμεινε λίγο πίσω στην υπόθεση της ανόδου… Εμείς χωρίς άγχος στοχεύουμε στη νίκη. Σίγουρα θα είναι ένα τοπικό ντέρμπι με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε τέτοιου είδους παιχνίδια”.

  • Οι διακοπές δημιουργούν πρόβλημα στο ρυθμό, τώρα δύο εβδομάδες, αργότερα τρεις…

“Σίγουρα δημιουργούν πρόβλημα στο ρυθμό των ομάδων, αλλά παράλληλα μπορούμε να πούμε ότι δίνεται η ευκαιρία στους τραυματίες να κερδίσουν χρόνο και να είναι έτοιμοι για τη συνέχεια. Σε όλες τις καταστάσεις πρέπει να κρατάμε τα θετικά και να συνεχίζουμε”.

  • Τα προγνωστικά σου για την άνοδο και τη μάχη της… ουράς;

“Ο Οίακας θα είναι λογικά πρώτος και θα γίνει μεγάλη μάχη πιστεύω ανάμεσα στην Αχαγιά ’82 και το Γλαύκο για τη δεύτερη θέση. Η “ουρά” πιστεύω θα μείνει όπως είναι, δύσκολα να αλλάξουν τα πράγματα εκεί”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Γ' Εθνική

Δειτε επισης

Ηλιούπολη: Τέλος ο Μάνος (pic)

Δεν συνεχίζει ο Μάνος στον πάγκο της Ηλιούπολης Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται η Ηλιούπο…