Κεντρική ΓΣΛ Φάρος Μουράτος: “Αξίζουμε την ευκαιρία”

Μουράτος: “Αξίζουμε την ευκαιρία”

mouratos

Το περασμένο καλοκαίρι η Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί της Ευρώπης και μια νέα γενιά μπασκετμπολιστών «συστήθηκε» στο κοινό. Τα περισσότερα μάλιστα μέλη εκείνης της ομάδας κάθε Σαββατοκύριακο είναι από τους πρωταγωνιστές στα γήπεδα της Stoiximan.gr Basket League. Ένας από τους αθλητές των… 97άρηδων που φέτος κερδίζει τον δικό του χώρο στη λίγκα είναι ο Βασίλης Μουράτος.

Ο 20χρονος γκαρντ του Γυμναστικού Λάρισας Φάρου είναι από τα βασικά στελέχη της ομάδας του Θανάση Σκουρτόπουλου, στην προσπάθειά της για την παραμονή στην κατηγορία. Ένας στόχος που μπορεί να γίνει πράξη με νίκες όπως εκείνη του περασμένου Σαββάτου στα Τρίκαλα στο θεσσαλικό ντέρμπι.

Οι «πράσινοι» της Λάρισας έφτασαν τις έξι νίκες και πλέον σχεδιάζουν τη συνέχεια που σύμφωνα με τον Βασίλη Μουράτο κρύβει μόνο… τελικούς! Ο διεθνής γκαρντ μίλησε στο www.esake.gr τόσο για τη φετινή προσπάθεια της ομάδας του, όσο και για τους δικούς του στόχους αλλά και της… γενιάς του, που ήδη αφήνει τα στίγμα της στην Stoiximan.gr Basket League!

Με τη νίκη στα Τρίκαλα βρίσκεστε δύο νίκες πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ήταν μία «ανάσα» το συγκεκριμένο αποτέλεσμα;

«Το στοχεύαμε από καιρό το συγκεκριμένο παιχνίδι και είχαμε προετοιμαστεί πολύ καλά όλη την προηγούμενη εβδομάδα. Ξέραμε πως είναι ένας “τελικός” για εμάς, ένα παιχνίδι δίχως αύριο και πως αν το παίρναμε θα είχαμε μεγάλες πιθανότητες να μείνουμε στην κατηγορία. Θεωρώ πως μπήκαμε στο παιχνίδι πολύ δυνατά και παθιασμένα, γιατί σε αυτά τα παιχνίδια παίζει ρόλο ποιος το θέλει περισσότερο, και γι αυτό καταφέραμε και νικήσαμε».

Που πιστεύεις πως θα κριθεί φέτος η μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού;

«Είναι πολύ ανταγωνιστικό το φετινό πρωτάθλημα. Από τα πιο ανταγωνιστικά των τελευταίων ετών. Νομίζω πως και ο Πανιώνιος και τα Τρίκαλα (σ.σ. βρίσκονται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού) έχουν κάνει αξιόλογες πορείες. Πλέον όποιος κάνει νίκες εκτός προγράμματος θα αποκτήσει και το πλεονέκτημα ώστε να μείνει στην κατηγορία».

Ποιος είναι ο στόχος του Γυμναστικού στις εναπομείνασες οκτώ αγωνιστικές;

«Η παραμονή δεν έχει εξασφαλιστεί και δεν έχουμε κανέναν λόγο να χαλαρώσουμε. Έχουμε μπροστά μας τρία παιχνίδια που το καθένα ξεχωριστά αποτελεί κι έναν τελικό για εμάς. Με την προσθήκη του Μπαρτ, κοιτάμε να δουλέψουμε πολύ σκληρά, να δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να μαζέψουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε».

Μετά από μία γεμάτη σεζόν πέρυσι στην Α2 και ένα καλοκαίρι με επιτυχίες με την Εθνική Νέων, είσαι βασικό στέλεχος της ομάδας σου στην Basket League. Ποιές είναι οι εντυπώσεις του από τη φετινή σεζόν;

«Είναι μια καινούρια εμπειρία για εμένα, είναι ουσιαστικά η πρώτη μου χρονιά στην Stoiximan.gr Basket League. Είναι πολύ σημαντικό πως είμαι σε μία ομάδα που έχω πρωταγωνιστικό ρόλο και η ομάδα πάει καλά και είναι μέσα στους στόχους της. Είναι επίσης σημαντικό πως στην πρώτη μου χρονιά έχω χρόνο συμμετοχής. Προσπαθώ να μαζεύω εμπειρίες, να προπονούμαι καθημερινά και να δουλεύω στις αδυναμίες μου. Είμαι σε μία ομάδα ελληνικό στοιχείο και κορμό, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Το κλίμα είναι εξαιρετικό έχοντας αφήσει πίσω μας τις δυσκολίες.

Φέτος μετράς ήδη περίπου 23′ ανά αγώνα. Το ίδιο συμβαίνει και με πολλούς παίκτες της δικής σου ηλικίας σε άλλες ομάδες όπως οι συμπαίκτες σου στη Εθνική Νέων Λούντζης, Κόνιαρης, Σκουλίδας, Φλιώνης, Χαραλαμπόπουλος κ.ά. Θεωρείς πως πλέον οι νέοι παίκτες κερδίζουν την εμπιστοσύνη των προπονητών τους;

«Είναι πολύ ευχάριστο πως όλα αυτά τα παιδιά έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής. Και προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνους γιατί είμαστε μαζί από μικροί στις Εθνικές ομάδες. Νομίζω πως αξίζουμε την ευκαιρία και να πιστέψουν σε εμάς οι προπονητές. Και το αποδεικνύουμε μέσα στο γήπεδο. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να μείνουμε προσηλωμένοι στους στόχους μας».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΓΣΛ Φάρος

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Κορυφαίες επιδόσεις και στις τρεις κατηγορίες των σουτ

Σπουδαίο ρεκόρ επιδόσεων για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε μέσα από το…