Κεντρική Ελλάδα ΕΣΚΑΝΑ Α' ΕΣΚΑΝΑ Μηδενισμός για Πορφύρα

Μηδενισμός για Πορφύρα

Ο Πορφύρας μπορεί να κέρδισε εκτός έδρας την ομάδα του Πέρα με 79-77 στην παράταση για την 16η αγωνιστική της Α’ ΕΣΚΑΝΑ,όμως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πήραν το ροζ φύλλο μετά από ένσταση που κατέθεσαν για τη μη χρησιμοποίηση μικρού αθλητή.

Αναλυτικά:

-2) Α.Ο.Φ.ΠΟΡΦΥΡΑΣ

Α) τον ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ του σωματείου στον αγώνα Πρωταθλήματος Α΄ Ανδρών  Α.Σ.ΠΕΡΑ- Α.Ο.Φ.ΠΟΡΦΥΡΑΣ στις 29/01/2018 σύμφωνα με το άρθρο 8 της Προκήρυξης της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. για την ΜΗ χρησιμοποίηση μικρού αθλητή στη διάρκεια του αγώνα.

Β ) στο Σωματείο την ποινή ΑΥΣΤΗΡΗΣ ΕΠΙΠΛΗΞΗΣ σύμφωνα με το άρθρο 82.2.Α.α του Πειθαρχικού Δίκαιου της Ε.Ο.Κ. ως συνυπεύθυνο.

-Όπως και επίσημα μας γνωστοποιήθηκε η Ανδρική ομάδα Μπάσκετ του Σωματείου τιμωρήθηκε με μηδενισμό στον αγώνα Πρωταθλήματος Α΄ ΑΝΔΡΩΝ της 29.1.2018 μεταξύ του Σωματείου Α.Σ. ΠΕΡΑ και του Σωματείου μας μετά την αποδοχή της ένστασης που υποβλήθηκε από το Σωματείο Α.Σ. ΠΕΡΑ εναντίον του Σωματείου μας, την πρώτη ένσταση που υποβλήθηκε από Σωματείο της ΕΣΚΑΝΑ για παράβαση του άρθρου 8 της προκήρυξης του Πρωταθλήματος, σχετικά με τη συμμετοχή μικρών σε ηλικία αθλητών στις συνθέσεις και τους αγώνες Πρωταθλήματος.

Αυτό που εμείς θέλουμε να επισημάνουμε είναι ότι στο πνεύμα του καλώς εννοούμενου «ερασιτεχνικού αθλητισμού» που προφανώς επικράτησε, μια ομάδα που έχει στη 12άδα 6 παίκτες κάτω των 22 ετών, κάνοντας πράξη αυτό που όλοι επιθυμούμε και που είναι το πνεύμα και το νόημα του άρθρου 8 της προκήρυξης της ΕΣΚΑΝΑ, «εντοπίστηκε» να παραβαίνει το άρθρο 8 σε ένα χρονικό σημείο του αγώνα που προηγείτο με 9 πόντους, αποσύροντας πρόσκαιρα λόγω τραυματισμού τον μικρό παίκτη που έπαιζε και χρησιμοποιώντας για χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός λεπτού κάποιον άλλον, ο οποίος μέσα στην ένταση του αγώνα δεν έγινε αντιληπτό πως δεν κάλυπτε τις απαιτήσεις του άρθρου 8, χωρίς στο διάστημα αυτό να μεταβληθεί το σκορ.

Τα αρμόδια όργανα της Ένωσης εφάρμοσαν κατά γράμμα τη διατύπωση της προκήρυξης, δέχτηκαν την ένσταση που υποστήριξε το Α.Σ. ΠΕΡΑ και μηδένισαν την ομάδα μας, χωρίς να λάβουν υπόψη τους όχι μόνον την ουσία της πρόβλεψης του άρθρου 8, αλλά ούτε το ότι αφαιρώντας από την ομάδα μας τους 2 βαθμούς που κέρδισε μέσα στο γήπεδο για ένα εντελώς συμπτωματικό και τυχαίο περιστατικό που δεν επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα, αλλά και στην ουσία του δεν αποτελεί παράπτωμα από αυτά που χαρακτηρίζονται σοβαρά ή επικίνδυνα ή επηρεάζουν την έκβαση ενός αγώνα και για τα οποία ορθά προβλέπεται σε άλλες διατάξεις η ποινή του μηδενισμού, ουσιαστικά άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου, μεταβάλλοντας με την απόφασή τους την αγωνιστική βαθμολογία της κατηγορίας λίγες αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος.

Μέσα από την επί δεκαετίες συμμετοχή του Σωματείου μας σε όλα τα πρωταθλήματα της Ένωσης αλλά και από την προσωπική επαφή με τους παράγοντες του Σωματείου μας, πιστεύουμε ότι όλοι όσοι ασχολούνται, έχουν καταλάβει ότι κύριο μέλημά μας είναι η ανάπτυξη του υγιούς ερασιτεχνικού αθλητισμού μέσα στα πλαίσια που καθορίζονται από την πολιτεία και την Ένωση και οι κυρίαρχες ιδέες μας είναι πως ο αθλητισμός είναι υγεία και χαρά, τα γήπεδα χώροι άσκησης και ψυχαγωγίας και η αναγνώριση του καλύτερου μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Στα πλαίσια αυτά, πολλές φορές παραβλέψαμε και δικαιολογήσαμε (όχι μόνον εμείς αλλά και άλλα Σωματεία) τυπικές παραλείψεις ή σφάλματα όλων των παραγόντων κατά τη διάρκεια αγώνων, για χάρη του αθλήματος και των αθλητών, όμως πιστεύουμε ότι η αντιμετώπιση του Σωματείου μας και η επιβολή μιας τόσο βαριάς ποινής στην περίπτωση αυτή, ήταν εντελώς δυσανάλογη της ιστορίας, της φήμης και της αξίας του και, με λύπη μας, μας οδηγεί στην αναθεώρηση όσων «ρομαντικών» και καθαρά «ερασιτεχνικών» σκέψεων είχαμε για το άθλημα.

H βαθμολογία (σε 19 αγώνες):

1. Ν.Ε. Μεγαρίδας 38 (19-0)
2. Ευρυάλη 36 (17-2)
3. Μίλων 32 (13-6)
4. Πέρα 32 (13-6)
5. Γλυφάδα 31 (12-7)
6. Πορφύρας 31 (13-5-1 μηδ.)
7. Π. Φάληρο 30 (11-8)
8. Δραπετσώνα 28 (9-10)
9. Τράχωνες 26 (7-12)
10. Ίκαρος Καλλιθέας 26 (7-12)
11. Άλιμος 24 (5-14)
12. Πειραϊκός 24 (5-13)
13. Δάφνη Αγ. Δημητρίου 21 (2-17)
14. Πόλις 19 (0-19)

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Α' ΕΣΚΑΝΑ

Δειτε επισης

A’ ΕΣΚΑΝΑ: Τα αποτελέσματα της δεύτερης αγωνιστικής

Συναρπαστική ήταν η δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α ΕΣΚΑΝΑ, με αρκετά παιχνίδια…