Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Μίδα δεν τον λες!

Μίδα δεν τον λες!

vasilakopoulos klirosi

Γιώργος ΚογκαλίδηςΕθνική επέτειος η σημερινή, συνέπεσε και Κυριακή, οπότε πολλοί μπορεί να τίμησαν τα… εθιμικά εδέσματα και τους/τις φίλους/ες εορτάζοντας κι εορτάζουσες, οπότε μπορεί και να μην ασχολήθηκαν τόσο με τα του μπάσκετ. Για όσους, λοιπόν, δεν το πήραν χαμπάρι, είχε τελικό φάιναλ φορ στο μπάσκετ γυναικών, με τον Ολυμπιακό να κατακτά τον τίτλο, επικρατώντας του ΠΑΟΚ.

Αλήθεια, πώς να το παρακολουθήσετε; Μόνο από το διαδίκτυο (web ΕΡΤ) μπορούσατε να το δείτε. Μηδενική προβολή, στα όρια της απαξίωσης. Άλλωστε πότε η ΕΟΚ ασχολήθηκε σοβαρά με το γυναικείο μπάσκετ; Πότε η Ομοσπονδία πήρε καλό βαθμό στην προβολή ενός γεγονότος; Αν υπήρχε χορηγός κι ήθελε δια της προβολής του event να προβάλλει το προϊόν του, κάτι γίνονταν, διαφορετικά «μαύρο».

Αν αυτό ήταν το μόνο ψεγάδι στη λειτουργία της ΕΟΚ, θα μπορούσατε να μας κατηγορήσετε ως «εμπαθείς». Τις προάλλες η ΑΕΚ αντιμετώπισε στον τελικό του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑ το Περιστέρι. Κι επειδή είναι καλό να μην χαλάμε το μυαλό των πιτσιρικάδων επιλέξαμε (εμείς είχαμε την ψυχραιμία να το πράξουμε) να το συζητήσουμε τώρα, κατόπιν εορτής.

Ο ένας διαιτητής (Λυράς) έχει συγγενικό -πρώτου βαθμού- πρόσωπο, που να είναι σε μια από τις δύο αντίπαλες ομάδες; Ρωτάμε και (δεν) περιμένουμε απάντηση. Εμείς γνωρίζουμε.

Ο άλλος διαιτητής (Σκαλτσής) έχει τιμωρηθεί από τις 12/03 για διάστημα 30 ημερών από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΣΚΑ; Αν ναι, μπορεί να διευθύνει αγώνες του οικείου εφηβικού πρωταθλήματος;

Προσέξτε: Δεν υπονοώ ότι κάποιος εκ των δύο διαιτητών διαμόρφωσε (εκουσίως ή ακουσίως) το αποτέλεσμα. Το θέμα δεν είναι τα συγκεκριμένα παιδιά, αλλά το ενδιαφέρον που δείχνει η διοργανώτρια αρχή για τα πρωταθλήματά της. Το κατά πόσο οι δημογέροντες της ΕΟΚ (και της ΕΣΚΑ) ασχολούνται με τα του οίκου τους, ή περιορίζονται στο να υβρίζουν όποιον σταθεί απέναντί τους (βλέπε Βασίλη Ντάκουρη).

Αν δεν μπορούν να προβάλλουν επαρκώς το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Γυναικών, αν δεν μπορούν να ορίσουν δύο διαιτητές στον τελικό (των τελικών) του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑ, αν δεν έχουν άλλον πρόεδρο για τη Γενική Συνέλευση και υποχρεώνουν σε διπλοβάρδια τον πρόεδρο της ΕΟΚ, αν οι εκλογές τους είναι (στην ουσία κι ας αδιαφορεί ο κ. Βασιλειάδης) άκυρες, αν δεν μπορούν να δώσουν αναλυτική κατάσταση των χρημάτων που ξοδεύουν, τότε αλήθεια, γιατί βρίσκονται στις θέσεις τους;

Δεν είμαι και ποτέ δεν θα γίνω παράγοντας, πόσο μάλλον παράγοντας της ΕΟΚ, αλλά αν έβλεπα τόσο παταγώδεις αποτυχίες, θα είχα την ευθιξία να παραιτηθώ. Βεβαίως, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και η «αυλή» του θα πέσουν και θα πέσουν με θόρυβο, δεν περιμένουμε να παραιτηθούν, αλλά περί ευθιξίας ο λόγος…

Αντί επιλόγου: Επειδή πολλοί φίλοι με ρωτούν «καλά, δεν κάνει τίποτα σωστό ο Γιώργος Βασιλακόπουλος;», προτιμώ να απαντήσω δημόσια: Βρείτε κάτι καλό, που να συμβαίνει τώρα, να συμβεί αύριο, μεθαύριο, όποτε το βρείτε, σας παρακαλώ δείξτε μου κι εμένα κι υπόσχομαι να το κάνω… σημαία.

Απέχει, πάντως, από το να τον χαρακτηρίσεις «Μίδα» και να πεις πως ό,τι πιάνει γίνεται χρυσό…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Έτσι για αλλαγή πείτε μια φορά την αλήθεια κ. Λιόλιο

Ο Παναγιώτης Φασούλας πετάει εκ νέου το γάντι στον Βαγγέλη Λιόλιο. Ο επικεφαλής του συνδυα…