Κεντρική Basket League Κολοσσός H Hotels Κολοσσός Ρόδου – ΠΑΟΚ 76-79

Κολοσσός Ρόδου – ΠΑΟΚ 76-79

paok 1

Δεύτερο σερί μεγάλο διπλό για τον ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς, μετά τον Άρη, νίκησαν και τον Κολοσσό με 79-76 στη Ρόδο κι έκαναν σημαντικό βήμα για την είσοδο τους στην τετράδα. Ο Δικέφαλος του Βορρά ανέβηκε στο 12-8, ενώ οι Ροδίτες υποχώρησαν στο 9-11.

Καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ, ήταν ο Φιλ Γκός, καθώς πέτυχε 18 πόντους και είχε 2 ασίστ, ενώ για τον Κολοσσό ξεχώρισε ο Ντι Τζέι Μπρέι με 18 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Το παιχνίδι, ξεκίνησε δείχνοντας μας το πως θα κινηθεί σε όλη του την διάρκεια, καθώς οι δυο ομάδες, δεν άφηναν η μια την άλλη να ξεφύγει στο σκορ, με την ομάδα της Ρόδου να παίρνει ένα μικρό προβάδισμα στο τέλος της πρώτης περιόδου, της τάξεως του +3 (20-17)

Στην δεύτερη περίοδο ο ΠΑΟΚ, φάνηκε να είναι πιο ορεξάτος επιθετικά, με τον Κολοσσό να προσπαθεί να ακολουθήσει, πράγμα που κατάφερε, καθώς “ο δικέφαλος του βορρά” μπορεί να πήγε στα αποδυτήρια, μπροστά στο σκορ, αλλά πήγε με το ίδιο προβάδισμα που είχε πάει ο αντίπαλος του στην πρώτη περίοδο, +3(39-36).

Η αρχή του δευτέρου ημιχρόνου δεν έδειξε κάτι διαφορετικό, με τις δυο ομάδες να παίζουν…”μια σου και μια μου” και να μην αφήνουν τον αντίπαλο τους, ξανά, να ξεφύγει. Ο ΠΑΟΚ απειλούσε κυρίως από την γραμμή των 6.75 μ., ενώ ο Κολοσσός έφερνε την μπάλα στο “ζωγραφιστό”, γεγονός που τον οδήγησε στο τέλος της περιόδου να βρίσκεται στο +4 (60-56).

Η τέταρτη περίοδος ήταν πάνω κάτω η ίδια, αν και στο πρώτο πεντάλεπτο, φάνηκε ότι οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, καθώς είχαν ένα +6, σκορ που σε παιχνίδια τέτοιου είδους μοιάζει…ασφαλείας.  Κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε, καθώς 4 λεπτά πριν το φινάλε, είχαμε ξανά ισοπαλία, με τον ΠΑΟΚ μάλιστα να παίρνει προβάδισμα στο σκορ μετά από τρίποντο του Γκος. Η διαφορά μάλιστα πήγε στο +5 (66-71), με τον Κολοσσό να μπαίνει ξανά στο παιχνίδι ύστερα από τρίποντο του Μπρέι, ο οποίος στην συνέχεια έφερε το παιχνίδι στο -1(72-73) για την ομάδα του με 1/2 βολές, ένα λεπτό πριν το τέλος.

Το παιχνίδι πήγε στις βολές ύστερα, με τον ΠΑΟΚ να μην μοιάζει ψύχραιμος καθώς είχε 3/6 βολές, ενώ ο Κολοσσός ήταν σε απόσταση αναπνοής  (-2) 23 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε (74-76).  Η ψυχραιμία του Φιλ Γκος μίλησε στο τέλος, καθώς είχε 3/4 βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα του παιχνιδιού, με τον Κολοσσό να μην καταφέρνει να σουτάρει στην τελευταία επίθεση. Έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στο τελικό του αποτέλεσμα και το 79-76 υπέρ του ΠΑΟΚ.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 36-39, 60-56, 76-79.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Λυκογιάννης):  Χάρις 11 (3), Σχίζας 11 (1), Μπρέι 18 (3), Ράιτ 4, Γιανγκ 13 , Τζόουνς 9 , Γεωργαλλής 5 (1) Σταμάτης, Παπαπαδάκης, Ουέαρ 5 (1)

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Χαραλαμπόπουλος 6 , Κατσίβελης 4, Τζάκσον, Γκος 18 (4), Τζόουνς 9 (2), Πέτεγουεϊ 5 (1), Χρυσικόπουλος 3 (1), Κορυμπάλι 4, Κόνιαρης 7 (1), Μαργαρίτης 9, Ζάρας 14 (2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • vince hunter aek khimki

    Χίμκι – ΑΕΚ 64-71

    Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις έδωσε η ΑΕΚ. Μετά τον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Λούκα Μπάνκι…
  • charisis christos

    Έσκασε η “βόμβα” με Χαρίση! (pic)

    Ο Χρήστος Χαρίσης επιστρέφει στα παρκέ. Ο πολύπειρος διεθνής Έλληνας γκαρντ θα φορέσει τη …
  • Tasopoulos Ionikos nikaias

    “Μπαμ” με Τασόπουλο

    Το Πέραμα τάραξε τα νερά του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Η νεοφώτιστη ομάδα στην κα…
Περισσότερα από Σπύρος Κυριάκης
Περισσότερα σε Κολοσσός H Hotels

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…