Κεντρική Basket League Αγώνες ΓΣΛ Φάρος-Άρης 81-76

ΓΣΛ Φάρος-Άρης 81-76

bart gl faros aris

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Λάρισας, σε ένα αρκετά όμορφο παιχνίδι, με αρκετά νεύρα μάλιστα, κέρδισε τον Άρη με 81-76, παίρνοντας έτσι μια αρκετά σημαντική νίκη, με τον Θανάση Σκουρτόπουλο να είναι ικανοποιημένος με την εμφάνιση της ομάδας του και ιδιαίτερα του Μπαρτ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε, με τις δυο άμυνες να είναι αρκετά νωθρές, ιδιαίτερα αυτή του Άρη, με την ομάδα της Λάρισας, να είναι αρκετά εύστοχη καταφέρνοντας να βάλει 30 πόντους, ενώ έσφιξε λίγο παραπάνω την άμυνα της, με αυτόν τον τρόπο από την αρχή του αγώνα είχε ένα ασφαλές +13.

Στην δεύτερη περίοδο, ο Άρης προσπάθησε να σφίξει λίγο παραπάνω την άμυνα του, με σκοπό να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από το παιχνίδι, πράγμα που δεν το κατάφερε στον βαθμό που θα ήθελε, με τον Φάρο να βρίσκει πάντα τρόπους να σκοράρει. Σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και η αποβολή του Παναγιώτη Γιαννάκη λόγο διαμαρτυριών στους διαιτητές της αναμέτρησης, με τον “δράκο” να αναγκάζεται να δει όλο το δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο η ομάδα του κυνήγαγε από το -11 και το 45-34.

Το δεύτερο ημίχρονο, δεν προσέφερε τίποτα παραπάνω από ότι το πρώτο, ο Άρης προσπαθούσε, ιδιαίτερα με τον Μπελ και τον Μάρας ως σημεία αναφοράς στην επίθεση, ενώ ο Φάρος δεν άφηνε τον αντίπαλο του να τον πλησιάσει, καθώς η διαφορά μετά το τέλος της τρίτης περιόδου, παρέμεινε στα ίδια επίπεδα και το +11 του ΓΣΛ, κυρίως χάρις στο εκπληκτικό παιχνίδι του Μπαρτ.

Η τέταρτη περίοδος,  ήταν η πιο ενδιαφέρουσα στο παιχνίδι, καθώς γρήγορα- γρήγορα, ο Άρης με ένα καλάθι του Μπελ και 2 βολές του Αθηναίου, πήγε την διαφορά στο -7 . Γεγονός που έδωσε νέον ενδιαφέρον στο παιχνίδι,  με την διαφορά μάλιστα να πηγαίνει και στο -3, έτσι το παιχνίδι είχε νέο ενδιαφέρον. Ο Γιάννης Αθηναίου έκανε σπουδαίο δεκάλεπτο προσπαθώντας να γυρίσει το παιχνίδι, με τον Φάρο να χάνει 3/4 βολές. Ο Άρης όμως δεν “άρπαξε την ευκαιρία” , έτσι το παιχνίδι τελείωσε με 81-76 και τον ΓΣΛ να πανηγυρίζει την 7η νίκη στη σεζόν.

Για την ομάδα του Φάρου, καλύτερος παίκτης ήταν ο Μπαρτ Τζούνιορ (σ.σ. έκανε το ντεμπούτο του) με 28 πόντους, ενώ ο Νώντας Παπαντωνίου είχε 17 πόντους και 4 ριμπάουντ. Από την μεριά  του Άρη, ο Γκάρι Μπελ είχε 16 πόντους, με τον Ιβάν Μάρα να μετράει 14 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα:30-17, 45-34, 64-53, 81-76

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Σκουρτόπουλος): Παπαμακάριος 4, Μουράτος 5, Σάφτενααρ 5 (1), Παπαντωνίου 17 (2), Κίλι 8, Μπάντερ 2, Μαραγκός 6 (5 ριμπάουντ), Διαμαντάκος, Βαβάτσικος 6, Φένερ, Μπαρτ 28 (2 τρίποντα, 12/14 βολές).

ΑΡΗΣ (Γιαννάκης): Μποχωρίδης 10 (1), Φλιώνης 2, Τσαϊρέλης 12, Αθηναίου 15 (2/10 τρίποντα), Ντουβιέ 2, Μάρας 14 (11ριμπάουντ), Πουλιανίτης 3, Χρηστίδης, Μούρτος 2, Προύιτ, Μπελ 16 (2).

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • vince hunter aek khimki

    Χίμκι – ΑΕΚ 64-71

    Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις έδωσε η ΑΕΚ. Μετά τον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Λούκα Μπάνκι…
  • charisis christos

    Έσκασε η “βόμβα” με Χαρίση! (pic)

    Ο Χρήστος Χαρίσης επιστρέφει στα παρκέ. Ο πολύπειρος διεθνής Έλληνας γκαρντ θα φορέσει τη …
  • Tasopoulos Ionikos nikaias

    “Μπαμ” με Τασόπουλο

    Το Πέραμα τάραξε τα νερά του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Η νεοφώτιστη ομάδα στην κα…
Περισσότερα από Σπύρος Κυριάκης
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα της νίκης επί του Προμηθέα (vid)

Όσα έγιναν στον αγώνα με τον Προμηθέα, μέσα από την κόκκινη παρακάμερα Ο Ολυμπιακός άνοιξε…