Κεντρική Β' Εθνική Πανιώνιος “Βόμβες” από Αλευρογιάννη: “Ομάδες χρωστάνε χιλιάδες ευρώ σε διαιτητές-κριτές και για δελτία αθλητών”

“Βόμβες” από Αλευρογιάννη: “Ομάδες χρωστάνε χιλιάδες ευρώ σε διαιτητές-κριτές και για δελτία αθλητών”

stauros alevrogiannis

Σοβαρές καταγγελίες έκανε ο Σταύρος Αλευρογιάννης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, που παρέθεσε. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Πανιώνιος σημείωσε ότι ομάδες της Basket League δεν έχουν πληρώσει διαιτητές και κριτές, χρωστούν στο δημόσιο, δεν έχουν πληρώσει δελτία, αλλά παρ’ όλα αυτά πραγματοποιούν κανονικά μεταγραφές και οι αρμόδιοι είναι “ανεκτικοί” απέναντι τους.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για τις αδειοδοτήσεις ομάδων: “Στις 26/09/17 ήταν η τελευταία ημέρα αδειοδότησης για τις δύο νέες ΚΑΕ του πρωταθλήματος και συγκεκριμένα για τον Πανιώνιο και τον ΓΛ Φάρο. Εμείς λόγω πολυμετοχικότητας και θέλοντας να είμαστε τυπικοί, προχωρήσαμε στην ταυτοποίηση καταθέσεων και μετοχών, όπως προβλέπει ο αθλητικός νόμος. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβρη, όπως προβλέπεται από τη σχετική  νομοθεσία και 8/1/18 εγκρίθηκε στην 1η συνεδρίαση της ΕΕΑ το ΜΤΧ μας κεφάλαιο. Αντίθετα, η έτερη ΚΑΕ μέχρι και τις 15/2/2018 δεν είχε ολοκληρώσει τις διαδικασίες. Η ΚΑΕ Πανιώνις δέχτηκε για τη συγκεκριμένη περίπτωση μεγάλη πίεση, ενώ η έτερη ΚΑΕ μέχρι και προχθές ήταν υπό καθεστώς ανοχής και επιείκειας”.

Για τις πληρωμές διαιτητών και κριτών: “Εμείς σαν ΚΑΕ έχουμε τηρήσει όλες τις υποχρεώσεις μας, όσον αφορά τις πληρωμές των εξόδων κίνησης και διαμονής διαιτητών, τεχνικών παρατηρητών, καθώς και αμοιβές κριτών/σημειωτών και παρατηρητών διαιτησίας αγώνων. Σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες και δημοσιεύματα, αλλά και επιβεβαίωση από τον ΕΣΑΚΕ, άλλες ΚΑΕ δεν έχουν πληρώσει εδώ και μήνες τους διαιτητές, παραβιάζοντας κατάφωρα το άρθρο 26 του πειθαρχικού κώδικα του ΕΣΑΚΕ.

Σκεφτείτε ότι μία ομάδα που δεν έχει πληρώσει τα 2.500 ευρώ στους διαιτητές-κριτές για 8-9 αγώνες, αγοράζει έναν ολόκληρο ξένο παίκτη. Αν οι κανονισμοί εφαρμοζόταν και οι ΚΑΕ αυτές τιμωρούνταν όπως προβλέπεται από τον αθλητικό δικαστή με 1.000 ευρώ πρόστιμο και 1 αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά.

Αντίθετα, ο Πανιώνιος είναι ο μόνος που τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών για δυσφήμιση του αθλήματος, για μικρής έκτασης επεισόδια που έγιναν στο προαύλιο χώρο του γηπέδου μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό“.

Για τις οικονομικές υποχρεώσεις των ΚΑΕ, που αφορούν τα δελτία αθλητών: “Ακόμη, υπάρχουν οικονομικές υποχρεώσεις των ΚΑΕ, που αφορούν στην έκδοση δελτίων αθλητών από την ΕΟΚ. Υπάρχουν ΚΑΕ που χρωστούν 9.000 ευρώ για δελτία αθλητών! Πως λοιπόν αυτά τα δελτία είναι έγκυρα και πως νομιμοποιούνται οι παίκτες να αγωνίζονται κανονικά στο πρωτάθλημα; Σ΄αυτό το θέμα περιμένουμε ακόμα απάντηση από τους αρμόδιους”.

Για τις μεταγραφές των παικτών: ” Είναι ακόμη απορίας άξιο, ομάδες που χρωστούν στο Δημόσιο, στους διαιτητές, στους κριτές αγώνων και στους παίκτες τους, κατά τα δημοσιεύματα και μπλοκαρισμένους τους λογαριασμούς των ΚΑΕ, κατά τα λεγόμενα τους, να προβαίνουν σε μεταγραφές παικτών; Αυτές οι ενέργειες απαιτούν την ύπαρξη τυπικών δικαιολογητικών, όπως φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα”.

“Για τα παραπάνω ζητήματα η ΚΑΕ Πανιώνιος απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία την Παρασκευή 23/2/2018 στους αρμόδιους φορείς ζητώντας, μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ της Τετάρτης 21/2/2018 απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα.

Σήμερα, μας απάντησαν ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι όλα βαίνουν καλώς. Η ΚΕΔ και η ένωση κριτών δεν έχουν κάνει επίσημες καταγγελίες, άρα δεν συντρέχει λόγος εφαρμογής του ειδικού πειθαρχικού κανονισμού του ΕΣΑΚΕ. Μέσα στις ημέρες, που έκαναν να μας απαντήσουν, κάποιες ΚΑΕ τακτοποίησαν τα οφειλόμενα τους, αλλά αυτό δεν αναιρεί το ατόπημα και την κωλυσιεργία και την ανοχή των δικαιοδοτικών οργάνων του ΕΣΑΚΕ στην αυστηρή τήρηση του Κανονισμού. Δηλαδή, πρέπει κάποια ΚΑΕ να διαμαρτυρηθεί για να τηρηθεί ο Κανονισμός; Τι να πιστέψω δηλαδή;

Καλώ τους αρμόδιους φορείς να μας πουν αν όντως οι διαιτητές και οι κριτές είναι όλοι πληρωμένοι από όλες τις ΚΑΕ, αν τα τυπικά έγγραφα μεταγραφών εκδίδονται, αν οι πληρωμές των εξόδων αγώνα είναι μία προεραιτική υποχρέωση και όχι υποχρεωτική, αν η αδειοδότηση συμμετοχής ΚΑΕ στην Α1 είναι μία αέναη δυναμική κατάσταση; Δεν μπορώ να φανταστώ ότι οι διαιτητές και οι κριτές των αγώνων λειτουργούν εθελοντικά και δεν αμείβονται για το έργο τους και τη φυσική τους παρουσία…

Θα ήθελα να τονίσω ότι δεν έχουμε αντιπαραθέσεις με τις υπόλοιπες ΚΑΕ, ούτε απαξιώνουμε τον ΕΣΑΚΕ ή την ΕΟΚ ως βασικά θεσμικά όργανα για την προστασία και πρόοδο του αθλήματος. Απλά διεκδικούμε ισονομία στο πρωτάθλημα.

Αν οι δικές μας πληροφορίες είναι μη ακριβείς, θα βγούμε να ζητήσουμε συγγνώμη από το σύνολο των ανθρώπων του ελληνικού μπάσκετ. Μέχρι τότε όμως ας αναρωτηθούμε για όλα τα παραπάνω και ας θέσουμε τους εαυτούς μας σε αυτοκριτική και αυτό-αξιολόγηση για το αν τηρούνται τα συμφωνηθέντα.

Ο βασικός μας στόχος έτσι κι αλλιώς είναι η προστασία του Πανιώνου σε ένα αξιόπιστο πρωτάθλημα με την ταυτόχρονη αγωνιστική του ενίσχυση. Εμείς σαν Πανιώνιος είμαστε οι πρώτοι που γνωρίζουμε και πιστεύουμε ότι οι αγώνες κερδίζονται μέσα στο γήπεδο”.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα Τρίκαλα, ο κύριος Αλευρογιάννης απάντησε: “Στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ αναφέρθηκε το όνομα των Τρικάλων ανάμεσα σ΄αυτά που δεν έχουν πληρώσει. Συνολικά είναι τέσσερις ΚΑΕ. Ο κύριος Γαλατσόπουλος μας είπε για τα Τρίκαλα ότι από εδώ και πέρα δεν θα εκπροσωπούνται στη συνεδρίαση, αλλά προχωρούν κανονικά σε μεταγραφές. Εμάς μας νοιάζει να έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες για να γίνουν αυτές”.

Για την ενίσχυση του Πανιώνιου: “Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα. Ψάχνουμε παίκτες για να ενισχυθούμε. Προσπαθούμε να φέρουμε την καλύτερη δυνατή λύση, γι αυτό και υπάρχει καθυστέρηση. Ψάχνουμε για τον τελευταίο ξένο αυτήν τη στιγμή. Θέλουμε έναν παίκτη να κάνει τη διαφορά”.

Όσον αφορά τη σωτηρία της ομάδας της Νέας Σμύρνης: “Πιστεύω ότι μπορούμε να σωθούμε. Ξέρω την ομάδα και τη ζω κάθε μέρα. Δεν έχω μάθε να χάνω. Δεν μου αρέσει η ήττα. Ομάδες πρέπει να κερδίζουν συνεχώς”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Πανιώνιος

Δειτε επισης

Φασούλας: «Κύριε Βρούτση πάρτε θέση»

Ο Παναγιώτης Φασούλας καλεί τον υπουργό να φέρει ισονομία στο μπάσκετ. Ο συνδυασμός «Πρώτα…