Κεντρική Διεθνή Το… πείραγμα του Πέσιτς στον Γιασικεβίτσιους: “Άργησε να καταλάβει τη σημασία της άμυνας, αλλά…”

Το… πείραγμα του Πέσιτς στον Γιασικεβίτσιους: “Άργησε να καταλάβει τη σημασία της άμυνας, αλλά…”

pesic

Η Μπαρτσελόνα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Ζαλγκίρις Κάουνας για την 24η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Στόχος της Καταλανικής ομάδας είναι η νίκη που θα την επαναφέρει ξανά στα θετικά αποτελέσματα στην Ευρώπη, ενώ οι Λιθουανοί από την μεριά τους θέλουν να κάνουν ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα για την είσοδό τους στην προνομιούχο τετράδα της regular season.

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνας, Σβέτισλαβ Πέσιτς,τόνισε για την επικείμενη αναμέτρηση:”Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Θα πρέπει να παίξουμε με μεγάλη επιθετικότητα σε άμυνα και επίθεση, αλλά και με μεγάλη ένταση. Αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε για να αντιδράσουμε και να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί”.

Επίσης,ο προπονητής των “μπλαουγκράνα” μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, τον οποίο είχε παίκτη στην Μπαρτσελόνα το 2003 λέγοντας:”Τον Σάρας τον γνώριζα σαν παίκτη, αλλά δεν τον ξέρω ακόμα ως προπονητή. Αυτό που είναι εμφανές όμως, είναι πως κάνει σπουδαίο έργο στη Ζαλγκίρις. Βελτιώνεται ως προπονητής και είμαι χαρούμενος για τον Σαρούνας και επίσης για το γεγονός πως ήταν παίκτης υψηλού επιπέδου, όπως ο Αλεκσάνταρ Τζόρτζεβιτς, που είναι τώρα προπονητής.”

Ο Πέσιτς μιλώντας για τις αμυντικές ικανότητες της Ζαλγκίρις αστειεύτηκε λέγοντας:”O Γιασικεβίτσιους κατάλαβε λίγο αργά ότι η άμυνα είναι σημαντική, αλλά το κατάλαβε.Ως παίκτης της εποχής μου μπορώ να πω ότι ήταν ένας σπουδαίος επαγγελματία. Ένας παίκτης που σε κάθε προπόνηση ήθελε να βελτιώνεται στο 100%.”

Κλείνοντας,είπε σε ερώτηση σχετικά με το αν βλέπει τον Γιασικεβίτσιους για προπονητή στην Μπαρτσελόνα στο μέλλον:”Προετοιμάζεται για να προπονεί όποια ομάδα θέλει, αλλά αυτό είναι δική του απόφαση.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στην Χαποέλ Τελ Αβίβ ο Στέφανος Δέδας

Επίσημη η πρόσληψη του Στέφανου Δέδα στην Χάποελ Τελ Αβίβ. Τα ηνία της Χάποελ Τελ Αβίβ ανέ…