Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Στηριζόμαστε στα δικά μας παιδιά”

“Στηριζόμαστε στα δικά μας παιδιά”

Δεράος, Χαρίλαος Τρικούπη

Η νίκη σε ένα τοπικό ντέρμπι πάντα είναι ικανή να ανεβάσει ψυχολογικά μία ομάδα. Ο Έσπερος ΑΟΠΑ σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι κέρδισε την ΕΑΠ και πήρε μία σημαντική νίκη από πολλές απόψεις. Ο τεχνικός των Πατρινών, Σπύρος Δεράος, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την κόντρα με την πρώην ομάδα του, τους λόγους που συμφώνησε άμεσα με τον Έσπερο αλλά και για το μότο της ομάδας που κάνει τη… διαφορά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την συνεργασία του με την ομάδα του Εσπέρου ΑΟΠΑ:
«Η συνεργασία προέκυψε μετά από μία πρόταση που μου έκανε η διοίκηση την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων. Δύο – τρεις εβδομάδες πριν είχα αποχωρήσει από την ΕΑΠ κι έτσι υπήρχε κοινός τόπος για να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Με τους ανθρώπους της διοίκησης δώσαμε τα χέρια μέσα σε ένα δεκάλεπτο, καθώς από την πρώτη στιγμή ταυτίστηκαν οι απόψεις μας. Ο Έσπερος είναι από τα σωματεία που λόγω οργάνωσης και φιλοσοφίας θέλει κάθε προπονητής να δουλεύει κι έτσι είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ».

Για τους στόχους που υπάρχουν στην ομάδα:
«Σίγουρα οι βραχυπρόθεσμοι στόχοι έχουν να κάνουν με τη σεζόν που διανύουμε και αφορούν τη γρήγορη παραμονή της ομάδας. Σε αυτό είμαστε κοντά κι έπειτα βήμα βήμα θέλουμε να προσαρμοζόμαστε στον κάθε αντίπαλο για να δούμε στο τέλος πόσο ψηλά μπορέσαμε να φτάσουμε.

Ένας άλλος στόχος πιο μακροπρόθεσμος στόχος είναι η αθλητική και μπασκετική βελτίωση των παιδιών γιατί η φιλοσοφία του σωματείου στηρίζεται στη αγωνιστική ανάπτυξη των παιδιών που προέρχονται από τις ακαδημίες μας. Στην παραγωγική διαδικασία ρίχνουμε μεγάλο βάρος γι αυτό θέλουμε να στελεχώνουν την πρώτη ομάδα δικά μας παιδιά κι όχι να κάνουμε πολυδάπανες μεταγραφές. Το βασικό μότο του σωματείου είναι “στηρίζουμε και βελτιώνουμε τα παιδιά μας”. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν αποκλείει κάποιο ταλαντούχο παιδί της ευρύτερης περιοχής να έρθει να προστεθεί στο νεανικό ρόστερ που προσπαθούμε να έχουμε».

Για τη νίκη στο τοπικό ντέρμπι με την ΕΑ Πατρών:
«Σίγουρα ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για πολλούς λόγους. Αρχικά ήταν ένα τοπικό ντέρμπι, δεύτερον αυτή την ομάδα την είχαμε στήσει από το καλοκαίρι με μικρό μπάτζετ και τρίτον ήταν σημαντικό παιχνίδι βαθμολογικά για τις δύο ομάδες. Έγινε ένα κλειστό παιχνίδι που διεξήχθη σε απόλυτα πολιτισμένο κλίμα. Για εμάς η νίκη ήρθε μετά την αλλαγή της αγωνιστικής μας συμπεριφοράς στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου με επιμέρους 23-10 περάσαμε μπροστά στο σκορ. Από εκεί και πέρα διατηρήσαμε σε υψηλά ποσοστά τα δίποντα και τα τρίποντα κι έτσι δεν κινδυνέψαμε».

Για το τοπικό Σεμινάριο που έγινε στην Πάτρα και παρακολούθησε:
«Οποιοδήποτε Σεμινάριο διοργανώνεται από τον ΣΕΠΚ το βλέπουμε πάντα με θετική αύρα γιατί παρουσιάζονται αρκετές θεματικές ενότητες και γίνεται ένα σημαντικό update στις γνώσεις. Παράλληλα, υπάρχει πάντα και η επαφή με τους συναδέρφους που βοηθάει στις σχέσεις αλλά και στην ανταλλαγή απόψεων. Για να είμαι ειλικρινής περίμενα λίγο μεγαλύτερη συμμετοχή στο Σεμινάριο της Πάτρας εξαιτίας και της δωρεάν εισόδου».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…