Κεντρική Basket League ΑΕΚ Ποιος είναι ο Αγγελόπουλος

Ποιος είναι ο Αγγελόπουλος

aggelopoulos aek

Με αφορμή την κατάκτηση του Κυπέλλου από την ΑΕΚ, το ebasket.gr γύρισε πίσω τον χρόνο και δημοσιεύει ξανά το κείμενο με το προφίλ του Μάκη Αγγελόπουλου, του ανθρώπου που αποφάσισε να αλλάξει την ιστορία της ομάδας, πριν από τέσσερα χρόνια. Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο του 2014.

Αναλυτικά:

Το “βαρύ” ονοματεπώνυμο στην προσωρινή εξαμελή επιτροπή της υπό ίδρυση ΚΑΕ ΑΕΚ είναι ο Μαυροειδής (Μάκης) Αγγελόπουλος.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα συμμετάσχει και στη μετοχική σύνθεση της νέας ΚΑΕ. Θα φανεί τους επόμενους μήνες. Ο ισχυρός επιχειρηματίας εμπλέκεται με την “Δικέφαλος 1924” Α.Ε. της οποίας είναι μέλος, προκειμένου για την “Αγια – Σοφιά”, είναι αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και μέλος της υπό ίδρυση ΠΑΕ ΑΕΚ. Παράλληλα, είναι πολύ στενός φίλος του Δημήτρη Μελισσανίδη και πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Είναι συνιδιοκτήτης της Neurosoft και κατά πως γράφεται στα οικονομικά Μέσα δεν τον άγγιξε η κρίση. Ο Αγγελόπουλος γεννήθηκε στη Νέα Σμύρνη πριν από 50 χρόνια και είναι βέρος “Ενωσίτης”.

Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών και μεταπτυχιακού στο Διεθνές Οικονομικό Δίκαιο. Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμες εργασίες και άρθρα πάνω στα joint ventures και στις common enterprises. Έχει εργαστεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών και στην Petropoulakis Securities, μία από τις παλαιότερες χρηματιστηριακές εταιρείες στην Ελλάδα όπου έχει διατελέσει σε διαφορετικές θέσεις και τελικά μέτοχος και μέλος του ΔΣ. Από το 2002 έχει αναλάβει ως πρόεδρος του ΔΣ της Neurosoft , όπως επίσης ως μέτοχος και μέλος του ΔΣ σε πολλές εισηγμένες και μη εταιρείες.

Ποια είναι η Neurosoft: Πρόκειται για εταιρεία παραγωγής λογισμικού και ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων και λύσεων για τον κλάδο του αθλητικού στοιχηματισμού, εισηγμένη στο Borsa Italiana. Στην οποία είναι μέτοχοι ο  ΟΠΑΠ (με ποσοστό 30%, από την εποχή Χρήστου Χατζηεμμανουήλ), η Lottomatica/Gtech (με 16,6%), άλλοι  Έλληνες ιδιώτες μέτοχοι, ο Μάκης Αγγελόπουλος.
Η εταιρία του ιδρύθηκε το 1994 με έδρα την Αθήνα και σήμερα διατηρεί θυγατρικές εταιρίες στην Κύπρο και τη Ρουμανία και παρουσία σε Αλβανία, Σερβία και Βουλγαρία. Στo πλαίσιo της πολυετούς επιτυχημένης πορείας της η Neurosoft έχει αναπτύξει σημαντική τεχνογνωσία σε μηχανές συναλλαγών και αλγορίθμους επιχειρηματικής ευφυΐας.

Εφαρμόζοντας το πλάνο στρατηγικής της, η εταιρεία επενδύει σημαντικά στην ανάπτυξη νέων προϊόντων στους κλάδους όπου δραστηριοποιείται, ενώ συγχρόνως αξιοποιεί την τεχνογνωσία και το δίκτυο της πρόσφατα εξαγορασθείσας θυγατρικής της, Kestrel Information Systems.

 

 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Επιστρέφουν στις προπονήσεις οι παίκτες της ΑΕΚ

Ο Μάκης Αγγελόπουλος έδωσε λύση στην ΑΕΚ, επιστρέφουν στις προπονήσεις οι παίκτες. Οι παίκ…