Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Μας πείσμωσε η κακή κριτική”

“Μας πείσμωσε η κακή κριτική”

sfairopoulos 1

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του την πολύ δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ρεάλ Μαδρίτης και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος με δηλώσεις του λίγο πριν την αναχώρηση για την Μαδρίτη ανέφερε πως δεν έχει τον χαρακτήρα “τελικού” ο αγώνας, ενώ πρόσθεσε πως η κριτική που δέχθηκαν τους έκανε να συνέλθουν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού:

Για τα όσα χρειάζονται για το “διπλό”: “Ο ρυθμός του αγώνα είναι πολύ σημαντικός. Παίζουμε σε μια έδρα με μια ομάδα που έχει έναν από τους υψηλότερους βαθμούς δυσκολίας στην Ευρωλίγκα. Έχουμε πως πρέπει να παίξουμε και είναι σημαντικό να εφαρμόσουμε αυτά που έχουμε πει στην άμυνα. Δεν πρέπει να τρέξουν, δεν πρέπει να σκοράρουν εύκολα μέσα από αιφνιδιασμούς και στην επίθεσή μας θα πρέπει να λειτουργήσουμε σωστά, ώστε να μην τους δώσουμε δικαίωμα να τρέξουν μέσα από τα δικά μας λάθη. Έτσι παίρνουν ρυθμό και βάζουν εύκολα καλάθια. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε αυτό που πρέπει”.

Για τη σημασία του αγώνα με την Ρεάλ Μαδρίτης: “Έτσι είναι… Δεν είναι do or die αγώνας. Θέλουμε να συνεχίσουμε καλά, να παίξουμε καλά και καλό μπάσκετ και από εκεί και πέρα να μείνουμε κοντά στο παιχνίδι και να το διεκδικήσουμε. Ο Ολυμπιακός μπορεί σε όλα τα γήπεδα να παίξει. Δεν είναι εφικτό πάντα για καμία ομάδα να παίζει σε όλα τα παιχνίδια καλά. Θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και προς τα εκεί προσανατολιζόμαστε. Θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ, να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και ότι γίνει”.

Για την κριτική που δέχθηκαν: “Καμία ομάδα δεν μπορεί να έχει σταθερή απόδοση όλη τη χρονιά. Όλες οι ομάδες έχουν σκαμπανεβάσματα. Δεν μπορούν να έχουν σταθερότητα σε όλη τη χρονιά. Πολλές χάνουν στην Ευρωλίγκα και νικούν στο πρωτάθλημα και το αντίστροφο. Και είναι φυσιολογικό όταν έχεις 80-85 παιχνίδια σε μια σεζόν. Είναι λογικό… Παίκτες και προπονητές είμαστε άνθρωποι. Το πιο σημαντικό είναι η διάρκεια. Έχει αποδειχθεί πως η ομάδα ξέρει να δείχνει χαρακτήρα και να παίρνει αποτελέσματα. Υπήρχε κριτική, γιατί υπάρχει όταν δεν παίζεις καλά, αλλά αυτό όντως μας πεισμώνει και μας κάνει πιο δυνατούς. Ήταν ένα ντεφορμάρισμα. Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε καλά και να μπούμε σε ρυθμό καλών εμφανίσεων”.

 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …