Κεντρική Elite League Η τριάδα-φωτιά του Απόλλωνα

Η τριάδα-φωτιά του Απόλλωνα

apollon

Ο Απόλλωνας Πάτρας πανηγύρισε ένα μεγάλο διπλό στην έδρα του Ηρακλή, για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2. Η ομάδα του Νίκου Οικονόμου άλωσε (84-91) το Ιβανώφειο και διπλασίασε τις νίκες της κόντρα στους Θεσσαλονικείς, παίρνοντας σημαντικό πλεονέκτημα στη μάχη των πλέι οφ.

Οι Πατρινοί ξεπέρασαν την εντός έδρας ήττα από τον Χολαργό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, βάζοντας “φωτιά” στη μάχη της ανόδου στη Basket League. Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους “μελανόλευκους” στο Ιβανώφειο ήταν οι Άλεξ Άκερ, Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος και Μάριος Ματαλών, οι οποίοι έκαναν τη ζημιά στον Ηρακλή από την περιφέρεια. Οι τρεις παίκτες σημείωσαν μαζί τους 64 από τους 91 πόντους του Απόλλωνα, τραβώντας το κουπί στην επίθεση.

Ο Άλεξ Άκερ ήταν ο πρώτος σκόρερ των Πατρινών. Σημείωσε 26 πόντους με 6/6 βολές, 4/6 δίποντα και 4/9 τρίποντα, ενώ έβαλε κρίσιμους πόντους στο τέλος, όταν ο Ηρακλής πήγε να “καθαρίσει” το παιχνίδι. Ο άσος του Απόλλωνα πρόσθεσε ακόμα 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 3 κλεψίματα σε 39:26 λεπτά συμμετοχής.

Δεύτερος σκόρερ των νικητών ήταν ο Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος. Ο νεαρός γκαρντ αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος της Α2, βοηθώντας τα μέγιστα τον Απόλλωνα με την έφεση που έχει στο σκοράρισμα. Πέτυχε 23 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (5/6 βολές, 3/5 δίποντα, 4/5 τρίποντα), προσθέτοντας ακόμα μία εξαιρετική εμφάνιση στο ενεργητικό του.

Η τριάδα-φωτιά κλείνει με τον Μάριο Ματαλών, το μυαλό του Απόλλωνα, ο οποίος καθοδήγησε μαεστρικά την ομάδα του στο διπλό. Έμεινε σχεδόν 38 λεπτά στο παρκέ κι έκανε double-double με 15 πόντους κι 11 ασίστ. Είχε ακόμα 1 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα, αλλά και 4 λάθη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…