Κεντρική Διεθνή Ξέσπασε ο Ιτούδης! “Γιατί δεν βγάζουν την ΤΣΣΚΑ από τη VTB League;”

Ξέσπασε ο Ιτούδης! “Γιατί δεν βγάζουν την ΤΣΣΚΑ από τη VTB League;”

itoudis

Το format στη VTB League άλλαξε και πλέον θα είναι το ίδιο με αυτό της Ευρωλίγκας. Ο πρωταθλητής δεν θα κρίνεται από τους αγώνες των πλέι οφ, αλλά μέσω Final Four. Ο Δημήτρης Ιτούδης, ο οποίος στο παρελθόν είχε εκφράσει τη διαφωνία του κατά του συστήματος της Ευρωλίγκας, ξέσπασε κατά της διοργανώτριας αρχής.

“Δεν θα αποφασίσω εγώ πώς θα κρίνεται μία διοργάνωση. Η δουλειά του προπονητή είναι να κερδίζει όποιο και αν είναι το format, μια σειρά αγώνων στις τρεις νίκες ή ένα γρήγορο Final Four, στο οποίο είναι εύκολο για τον καθένα να γίνει πρωταθλητής. Αλλά, το σύστημα των πλέι οφ είναι το καλύτερο για το μπάσκετ. Το πιο δίκαιο. Πιστεύω πως η VTB θα χάσει κάτι μοναδικό, που της έδιναν τα πλέι οφ. Φανταστείτε ημιτελικούς στα πέντε ματς με γεμάτα γήπεδα στην Μόσχα, στην Αγία Πετρούπολη, στο Καζάν, στην έδρα της Χίμκι, στο Κράσνονταρ ή οπουδήποτε αλλού. Τώρα αυτό δεν θα συμβεί»”

Για το ότι το σύστημα πιθανότητα άλλαξε επειδή η ΤΣΣΚΑ σήκωνε συνέχεια την κούπα κι οι αντίπαλοι της δεν είχαν πολλές ελπίδες: “Και τι να κάνει η ΤΣΣΚΑ; Να χάσει; Αν ο σκοπός της διοργάνωσης είναι να μην πάρει η ΤΣΣΚΑ τον τίτλο, τότε γιατί δεν βγάζουν την ΤΣΣΚΑ από την ίδια τη διοργάνωση; Εντάξει, ας πούμε ότι χάνουμε. Και μετά τι; Όλοι θα είναι χαρούμενοι;

Στο Ισραήλ συνέβη το ίδιο, αλλά και πάλι, ποια είναι η καλύτερη ομάδα στο Ισραήλ; Η Μακάμπι. Ποιος παίζει στην Euroleague; Η Μακάμπι. Πού θέλουν να πάνε όλοι οι παίκτες όταν αποφασίσουν να πάρουν μεταγραφή στο πρωτάθλημα του Ισραήλ και ποιος έχει περισσότερους οπαδούς; Η Μακάμπι. Αν είσαι ο καλύτερος βγαίνεις και κερδίζεις με ένα δίκαιο σύστημα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…