Κεντρική Basket League ΑΕΚ Σάκοτα: “Προσπαθούμε να κάνουμε προσθήκες, αλλά…”

Σάκοτα: “Προσπαθούμε να κάνουμε προσθήκες, αλλά…”

sakota 2

Ο Ντράγκαν Σάκοτα παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού, τονίζοντας ότι το παιχνίδι κρίθηκε από το πρώτο δεκάλεπτο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής της ΑΕΚ:

“Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Κέρδισε δίκαια. Ήταν αρκετά σοβαρός. Φάνηκε ότι προετοίμασε το παιχνίδι διαφορετικά από την προηγούμενη φορά. Στις βολές είχε 100% ευστοχία κι αυτό δείχνει πόσο συγκεντρωμένος ήταν. Δεν μας έδωσε περιθώρια να παλέψουμε, με την άμυνα επιπέδου Ευρωλίγκας που έπαιξε. Εμείς είχαμε 18 λάθη και αναγκαστήκαμε να παίξουμε με δύο πλέι μέικερ σχεδόν σε όλο το παιχνίδι. Δεν είχαμε άλλα περιθώρια λόγω της πιεστικής άμυνας του αντιπάλου.

Στο πρώτο δεκάλεπτο κρίθηκε το παιχνίδι. Παίξαμε κακή άμυνα. Μετά χάσαμε την αυτοπεποίθησή μας και η συνέχεια ήταν πολύ δύσκολη. Έπρεπε να ξεκινήσουμε καλύτερα το παιχνίδι για να έχουμε αυτοπεποίθηση, αλλά έγινε ακριβώς το αντίθετο.

Το πρόβλημα δεν είναι ο Παναθηναϊκός, αλλά το πρόγραμμα που ακολουθεί. Δεν έχουμε περιθώριο να γυρίσουμε πίσω. Πρέπει να δούμε το επόμενο παιχνίδι.

Η ομάδα που έχουμε αυτή είναι. Δεν έχουμε άλλη. Προσπαθούμε να κάνουμε προσθήκες, αλλά δεν είναι εύκολο τώρα. Δεν συγκρίνονται οι δύο ομάδες σε ρόστερ και σε επίπεδο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να παίξουμε καλύτερα. Υπάρχουν ευκαιρίες να παίξεις με δύσκολους αντιπάλους στο πρωτάθλημα, αλλά στο τέλος παίρνεις τη θέση που σου αξίζει.

Προσπαθούμε από τη μέρα που ήρθα. Δεν έχουμε την ισοροπία που θέλω ως προπονητής. Δεν είναι εύκολο. Δεν θέλουμε να φέρουμε παίκτη που δεν θα είναι καλύτερος. Έχουμε ανάγκη, το πρόγραμμα είναι έτσι, τα παιχνίδια τρέχουν και καλό θα ήταν να έχουμε φρέσκους παίκτες. Κάθε παίκτης θα μας βοηθούσε, ειδικά αν έχει άλλο στιλ παιχνιδιού. Είμαστε λίγο περιορισμένοι στο σουτ και όλες οι ομάδες μας παίζουν με κλειστές άμυνες και δεν είναι εύκολο να παίξουμε όπως θέλουμε.

Όταν παίζεις στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα, που είναι πιο δύσκολο από πέρυσι και πρόπερσι, χρειάζονται κι άλλοι παίκτες. Οι ομάδες που έχουν κάνει την έκπληξη ως τώρα, παίζουν ένα παιχνίδι την εβδομάδα. Θα δούμε στα πλέι οφ αν θα αντέξουν. Είχαμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Μετά από κάποιο καιρό σε διαβάζουν οι ομάδες και προετοιμάζονται. Άρα πρέπει να βρούμε άλλου στιλ παίκτη”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΕΟΚ: Έκανε ανάκληση δελτίων στην ΑΕΚ

Η ΕΟΚ έκανε ανάκληση δελτίων στην ΑΕΚ. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακάλεσε τα …