Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Ό,τι πληρώνεις παίρνεις

Ό,τι πληρώνεις παίρνεις

pao cska

Γιώργος ΚογκαλίδηςΕπειδή στην Ελλάδα έχουμε στρεβλή αντίληψη για το ποιος παίζει απέναντι σε ποιον, η εικόνα του αγώνα στο «Νίκος Γκάλης» είναι ενδεικτική του «ό,τι πληρώνεις παίρνεις». Ο Σέρχι Ροντρίγκεθ άφησε το ΝΒΑ για να γίνει ηγέτης μιας ομάδας με υπερδιπλάσιο μπάτζετ από τον Παναθηναϊκό (και όχι μόνο). Το γιατί το αντιληφθήκαμε, αν και δεν περιμέναμε την αστραφτερή εμφάνισή του στην Αθήνα για να το ανακαλύψουμε.

Είχε κι ο Παναθηναϊκός τον… δικό του Σέρχι (Νικ Καλάθης), αλλά το βάθος πάγκου επέτρεψε στον Δημήτρη Ιτούδη να τον «σημαδέψει» στην άμυνα, να του κλέψει ανάσες και σε συνδυασμό με τον -δικαιολογημένο- φόβο του Τσάβι Πασκουάλ να τον αποσύρει και να παίξει με τον Λεκαβίτσιους, για να πιέσει περισσότερο, να τον… ακυρώσει στην άμυνα στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Ο Ροντρίγκεθ ήταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, αλλά ο Ουίλ Κλάιμπερν ήταν ο game changer. Αυτός, με την ικανότητά του στο «ένας εναντίον ενός» δημιούργησε ανυπέρβλητα προβλήματα στους «πράσινους» κι άλλαξε την εικόνα των Ρώσων.

Η πρώτη ήττα του Παναθηναϊκού στην έδρα του συνοδεύτηκε από πολλά καλά νέα. Η «επιστροφή» του Κέι Σι Ρίβερς, η γεμάτη βραδιά του Θανάση Αντετοκούνμπο, η εξαιρετική παρουσία του Κένι Γκάμπριελ (κόουτς τον αδίκησες) ήταν τα σημαντικότερα από αυτά. Στον αντίποδα, ο Μάρκους Ντένμον επέστρεψε στη μετριότητα.

Η ήττα της Ρεάλ από τη Μάλαγα, η εικόνα των δύο «μονομάχων» της Αθήνας (1/16 τρίποντα στο πρώτο μισό ο Παναθηναϊκός κι 1/8 στο αντίστοιχο διάστημα η ΤΣΣΚΑ), η ήττα της Μπασκόνια από την Αρμάνι, δείχνουν πως το μπάσκετ στην Ευρώπη έχει αλλάξει. Όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους, κανένα αποτέλεσμα δεν είναι εκτός λογικής.

Όσοι βιάστηκαν να βγάλουν τα… κόλλυβα για τον Ολυμπιακό, μάλλον πρέπει να αναθεωρήσουν. Γράψαμε και χθες, δεν είναι αυτός ο Ολυμπιακός, οι 30άρες δεν χωνεύονται εύκολα, η εικόνα ήταν αποκαρδιωτική, όμως στο τέλος της βραδιάς αυτό που μετράει είναι η βαθμολογία.

Οι δύο «πρεσβευτές» μας έχουν χάσει ματς που θα μπορούσαν να είχαν πάρει, έχουν χάσει με κακές εμφανίσεις, όμως δεν έχουν κάνει τις «σούπες» που έχουν κάνει άλλες ομάδες. Κι αυτό έχει τη σημασία και την αξία του.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Αλλαγή ώρας στον 5ο τελικό

Στις 13:30 αντί για τις 15:00 θα διεξαχθεί την Κυριακή, ο 5ος τελικός ανάμεσα σε Ολυμπιακό…