Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Ολυμπιακός: Όταν πληγώνεται αντιδρά

Ολυμπιακός: Όταν πληγώνεται αντιδρά

milutinov

Γιώργος ΚογκαλίδηςΕίναι κανόνας στη ζωή πως… όλοι πέφτουν. Ζητούμενο είναι πώς αντιδράς, αν καταφέρνεις να ξανασηκωθείς. Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει στη φετινή περίοδο ότι κάθε φορά που χάνει (και χάνει σπάνια, αλλά χάνει άσχημα) βρίσκει τρόπο να αντιδράσει. Άρα -με ικανό αριθμό αγώνων για να υπάρχει… ασφαλές δείγμα- δεν τον παίρνει από κάτω, δεν κουβαλά φορτίο, δεν κλαίει πάνω από το χυμένο γάλα, το πήζει και το κάνει γιαούρτι.

Η ομάδα του Πειραιά είναι σκληρή στην άμυνα κι αυτό δεν χρειάζεται να είσαι βαθυγνώστης του αθλήματος για να το αντιληφθείς. Είναι ακόμα πιο σκληρή στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τις προκλήσεις, στο… παιχνίδι του μυαλού. Δεν είναι τυχαίο πως μετά από την ήττα στην Μπασκόνια και παρότι ξεκίνησε με 0/9 τρίποντα (τα περισσότερα ελεύθερα) είχε ταυτόχρονα 13/13 βολές κι αντί να επιμένει να ξορκίσει τους δαίμονες του περιφερειακού σουτ, επέλεξε να «χτυπήσει» μέσα στο «ζωγραφιστό».

Οι «ερυθρόλευκοι»… διαβάζουν καλά το παιχνίδι και λίγες φορές πηγαίνουν με οδηγό το ένστικτο, να πάρουν ό,τι τους δίνει η άμυνα. Όταν το κάνουν αντιμετωπίζουν πρόβλημα, αλλά μοιάζουν να τιθασεύουν την τάση και να πηγαίνουν βάσει πλάνου. Είναι από τους τύπους που «σημαδεύουν» στην επίθεση, που ψάχνουν πάντα για το καλύτερο δυνατό σουτ.

Σε βραδιές με τη διαφορά στους 30 πόντους όλα μοιάζουν καλά. Οι ασίστ, οι συνεργασίες, ο επιθετικός πλουραλισμός, η αλτρουιστική διάθεση, το ομαδικό παιχνίδι, το ότι σκόραραν κι οι 12, το ότι ακόμα κι ο… συμπληρωματικός Γιώργος Μπόγρης πρόσφερε εξαιρετικά ποιοτικά 7.20 λεπτά, πετυχαίνοντας 5 πόντους, μαζεύοντας 7 ριμπαόυντ, δίνοντας 1 ασίστ. Είπε κανείς ότι ξέχασε το μπάσκετ;

Πρόδηλο είναι πως ο Ολυμπιακός δεν θα περάσει πολλές εύκολες βραδιές. Είτε είναι από μόνες τους, είτε γίνονται επειδή οι παίκτες το επιβάλλουν. Δεν είναι τυχαίο, όμως, πως σε επτά (μέχρι τώρα) αγώνες σε… διαβολοβδομάδα, οι «κόκκινοι» μετρούν 7-0. Λες κι ανεβάζουν τα επίπεδα προσήλωσης στο υψηλότερο σημείο.

Με 13 νίκες σε 18 εμφανίσεις στην Ευρωλίγκα δεν έχουν οριστικοποιήσει τίποτα, έχουν όμως εξαιρετική συγκομιδή. Υπάρχει μια… ζωή μπροστά τους, με κάθε άλλο παρά εύκολα παιχνίδια (σημειώστε ότι ακολουθούν δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις με Χίμκι κι Ερυθρό Αστέρα, εντός με τη Φενέρ κι εκτός με τη Ρεάλ, σε μια τετράδα – φωτιά), αλλά και συναντήσεις όπου θα έχουν τον πρώτο λόγο (με Βαλένθια, Μπάμπεργκ, Μπαρτσελόνα, Εφές, Ζαλγκίρις εντός και Μάλαγα εκτός).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…