Κεντρική Basket League Κύμη Μανωλόπουλος:”Η ΑΕΚ, η ταινία ”1968” και το Λαύριο

Μανωλόπουλος:”Η ΑΕΚ, η ταινία ”1968” και το Λαύριο

sotiris manolopoulos aris

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος μέσω του blog του αναφέρθηκε στην προσπάθεια της ομάδας του την προηγούμενη βδομάδα κόντρα στην ΑΕΚ και στη συνέχεια αναλύει την αναμέτρηση της Κύμης με την έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος το Λαύριο.

Αναλυτικότερα:

Γεια σας φίλοι μου,

Θέλω να ξεκινήσω την πρώτη μου επαφή μαζί σας αναφέροντας ότι είναι μεγάλη τιμή να συνεχίζω το μπλογκ που ξεκίνησε ο συμπαίκτης μου Αντρέας Γλυνιαδάκης. Κάθε του κείμενο ήταν και μια μοναδική μπασκετική ιστορία, μια απεικόνιση τη τεράστιας εμπειρίας του στα γήπεδα και των παραστάσεων που έχει από το υψηλότερο επίπεδο, από το ΝΒΑ και από την EUROLEAGUE. Εγώ από την μεριά μου σε αυτόν το 2ο γύρο που ξεκινά θα μπω περισσότερο σε αμιγώς μπασκετικά κομμάτια και αναλύσεις, αλλά και σε νέα από την αθλητική μας καθημερινότητα.

Αρχικά, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στην τεράστια προσπάθεια που έκανε η ομάδα μου, η Κύμη, απέναντι στην ΑΕΚ. Ελέγχαμε το παιχνίδι για περίπου 35 λεπτά, παίξαμε ολοκληρωμένο μπάσκετ σε άμυνα και επίθεση, αλλά δυστυχώς κάποιες μικρές λεπτομέρειες, η έλλειψη εμπειρίας αλλά και η δυναμική του αντιπάλου μας οδήγησαν σε μια σκληρή ήττα.

Σκληρή από ψυχολογικής περισσότερο άποψης, γιατί όταν έχεις ευκαιρία να κερδίσεις έναν μεγάλο αντίπαλο πρέπει να την αρπάζεις και να τελειώνεις την “δουλειά”. Έτσι είναι όμως το μπάσκετ, έτσι είναι η δύσκολη φετινή Basket League και εμείς τώρα οφείλουμε να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να συνεχίσουμε.

Αυτή η αγωνιστική μας βρίσκει να αντιμετωπίζουμε την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, το Λαύριο. Εγώ και οι συμπαίκτες μου, όπως άλλωστε και όλη η μπασκετική κοινωνία, έχουμε απεριόριστο σεβασμό για την ομάδα που βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας, παίζει όμορφο και σύγχρονο μπάσκετ, με αρχές και συνοχή και στα 2 μέρη του γηπέδου. Από την άλλη όμως εμείς παίζουμε στο γήπεδο μας και έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα όλη την εβδομάδα για αυτό το σπουδαίο παιχνίδι. Αν ακολουθήσουμε πιστά το πλάνο μας για 40 λεπτά θα καταφέρουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε μια σημαντική νίκη.

Αυτήν την στιγμή βρισκόμαστε στα μισά του φετινού μαραθωνίου της Basket League. Εύχομαι η ομάδα μου, η ομάδα της Κύμης, να εκπληρώσει όλους τους στόχους της και με σκληρή δουλειά είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Καλώ όλο τον φίλαθλο της Εύβοιας να είναι κοντά μας σε αυτήν μας την προσπάθεια.

Υ.Γ. Με αφορμή το παιχνίδι με την ΑΕΚ είδα και την ταινία “1968”.Είναι πραγματικά άξια συγχαρητηρίων η ιδέα για αυτό το εγχείρημα και η υλοποίησή του. Είναι χρέος μας όσοι ασχολούμαστε με το μπάσκετ αλλά και γενικότερα με τον αθλητισμό, πέρα από μικρότητες χρωμάτων και ιδεών, να το στηρίξουμε. Οποιαδήποτε ελληνική επιτυχία εκτός συνόρων αποτελεί εθνική μας κληρονομιά, πόσο μάλλον όταν αυτή πρεσβεύει το αγαπημένο μας άθλημα. Δίνω και πάλι τα θερμά μου συγχαρητήρια!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Κύμη

Δειτε επισης

Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης!

H Κύμη εξέδωσε ανακοίνωση, ενημερώνοντας τον κόσμο για τους λόγους που αποχωρεί από τη Bas…