Κεντρική Basket League Κολοσσός H Hotels Λυκογιάννης: “Νικήσαμε δίκαια”

Λυκογιάννης: “Νικήσαμε δίκαια”

aris lykogiannis kolossos rodou

Ευχαριστημένος μετά τη νίκη του Κολοσσού κόντρα στα Τρίκαλα εμφανίστηκε ο προπονητής της ομάδας της Ρόδου, Άρης Λυκογιάννης, ενω αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επιστροφή του Γιάννη Γεωργαλλή. Ο Έλληνας τεχνικός σημείωσε ότι οι Έλληνες παίκτες, που ήρθαν από τον πάγκο, έδωσαν πολύτιμες λύσεις.

Ο Έλληνας προπονητής ανέφερε:

“Ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Παίζαμε με μία ομάδα που είναι στη ζώνη κινδύνου και έψαχνε απεγνωσμένα για νίκες. Προερχόταν και από μία πρόσφατη αλλαγή προπονητή, που ως γνωστόν αυτό επηρεάζει πάντα θετικά την ψυχολογία των παικτών. Δεν είχαν πολύ χρόνο για να κάνουν αλλαγές στο επιθετικό τους πλάνο, αλλά έκαναν μία μεγάλη αλλαγή στο αμυντικό τους.

Έπαιξαν δυναμικά hedge out σε κάθε pick n roll και ήταν κάτι αναμενόμενο ότι θα υπήρχε ένα καινούριο στοιχείο. Εμείς προερχόμασταν από δύο ήττες σε δύο ματς που παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ και αυτό θα έπρεπε να το διαχειριστούμε. Θεωρώ ότι με όπλο την άμυνα, κρατώντας τον αντίπαλο χαμηλά, βρήκαμε ηρεμία και λύσεις και με παιδιά που ήρθαν από τον πάγκο, κυρίως Έλληνες, οι οποίοι διάβασαν καλύτερα από τους βασικούς, αυτό που μας έδινε ο αντίπαλος μέχρι εκείνη την στιγμή. Βάλαμε κάποια σουτ, άνοιξε η άμυνα και από κει και πέρα σ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ήμασταν σταθερά πάνω από τους δέκα πόντους διαφοράς και διαχειριστήκαμε καλά τις καταστάσεις. Νικήσαμε δίκαια και όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι και εύκολα”

Ενώ για την επιστροφή του Ελληνοαυστραλού Small Forward είπε: “Ο Γιάννης από αύριο θα προσπαθήσει να μπει με τρέξιμο, το καλό σενάριο θα είναι να μπορέσει να παίξει στο ματς με τον Άρη, αλλά δεν θα τον ζορίσουμε. Αν χρειαστεί περισσότερο χρόνο, τότε θα τον δώσουμε και πιστεύω ότι θα είναι έτοιμος με το Ρέθυμνο“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • vince hunter aek khimki

    Χίμκι – ΑΕΚ 64-71

    Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις έδωσε η ΑΕΚ. Μετά τον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Λούκα Μπάνκι…
  • charisis christos

    Έσκασε η “βόμβα” με Χαρίση! (pic)

    Ο Χρήστος Χαρίσης επιστρέφει στα παρκέ. Ο πολύπειρος διεθνής Έλληνας γκαρντ θα φορέσει τη …
  • Tasopoulos Ionikos nikaias

    “Μπαμ” με Τασόπουλο

    Το Πέραμα τάραξε τα νερά του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Η νεοφώτιστη ομάδα στην κα…
Περισσότερα από Σπύρος Κυριάκης
Περισσότερα σε Κολοσσός H Hotels

Δειτε επισης

Κολοσσός – ΠΑΟΚ 95-79

Ο Κολοσσός Ρόδου πήρε ακόμη μια σημαντική νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Basket League. Οι…