Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ H τελευταία μεγάλη επιτυχία του ΠΑΟΚ… (vid)

H τελευταία μεγάλη επιτυχία του ΠΑΟΚ… (vid)

kipello paok

Πέρασαν 19 χρόνια ακριβώς… Ηταν 31 Γενάρη του 1999 όταν ο ΠΑΟΚ κατακτούσε το Κύπελλο Ελλάδας στο ΣΕΦ και πανηγύριζε τον τελευταίο του τίτλο. Στον τελικό ο “Δικέφαλος” είχε επικρατήσει της ΑΕΚ με 71-54 ενώ στον ημιτελικό κέρδισε τον Άρη με 83-50. Κόντρα στην “Ενωση” οι Κινγκ και Μπέρι πέτυχαν 21 και 19 πόντους αντίστοιχα ενώ να σημειωθεί πως η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη με τρένο λόγω κακών καιρικών συνθηκών και κατά την άφιξη στη πόλη υπήρχε αποθέωση από οπαδούς του ΠΑΟΚ.

berry

Ο MVP εκείνου του final four που έγινε στο ΣΕΦ, ήταν ο Γουόλτερ Μπέρι ο οποίος είχε δηλώσει: “Είναι πάρα πολύ σημαντικό να βγαίνεις MVP, όμως δεν με ενδιαφέρει. Ολα τα παιδιά έπαιξαν καλά, θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να είναι MVP του αγώνα. Αφιερώνω αυτό το Κύπελλο στην γυναίκα μου και το παιδί μου. Ηθελα αυτό το Κύπελλο για το μωρό μου. Τους είχα δώσει την υπόσχεση πως θα φέρω το Κύπελλο”.

Ο Αμερικανός έσταζε μέλι για τους φίλους του ΠΑΟΚ λέγοντας μετά το τέλος του τελικού με την ΑΕΚ πως.. “μας βοήθησαν πάρα πολύ από την αρχή του παιχνιδιού. Είναι μαχητικοί, είναι δυνατοί, είναι τρελοί!”.

Οι πόντοι ΠΑΟΚ: Κολντεμπέλα 5, Νικολαίδης 2, Μπέρι 19, Μπαλογιάννης 16 (4), Κινγκ 21, Μοράλες 2, Γιαννούλης 6

Οι πόντοι της ΑΕΚ: Παπανικολόπουλος 3 (1), Κορωνιός 2, Ντάνιελς 12 (2), Πρέλεβιτς 2, Αρλάουκας 18, Χατζής 5 (1), Τσακαλίδης 7, Άντερσεν 2, Κακιούζης 3

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…