Κεντρική Basket League Κύμη Γλυνιαδάκης:”Δεν είναι εύκολο να βρεις καλούς ξένους”

Γλυνιαδάκης:”Δεν είναι εύκολο να βρεις καλούς ξένους”

gluniadakis

Ο παίκτης της Κύμης,Ανδρέας Γλυνιαδάκης,μέσα από το προσωπικό του blog στην σελίδα του ΕΣΑΚΕ αναφέρθηκε στην επικείμενη αναμέτρηση της ομάδας του κόντρα στον Κόροιβο αλλά και στο πόσο δύσκολο είναι για μία μικρομεσαία ομάδα να πάρει καλούς ξένους μεσούσης της σεζόν.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

“Φίλοι μου γεια σας,

Βρισκόμαστε ήδη στην προτελευταία αγωνιστική του 1ου γύρου της Stoiximan Basket League, ενός γύρου που είχε δύο όψεις για εμάς. Στα πρώτα έξι παιχνίδια μας τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά και αυτό οφειλόταν τόσο στο δύσκολο πρόγραμμα μας, όσο και στα προβλήματα τραυματισμών που δεν μας επέτρεψαν να βγάλουμε στο παρκέ το πραγματικό μας πρόσωπο.

Στην συνέχεια όμως η δουλειά και ο κόπος που καταβάλουμε στις προπονήσεις είχε τον επιθυμητό αντίκτυπο στα παιχνίδια μας, ενώ οι ποιοτικές προσθήκες παικτών «κούμπωσαν» γρήγορα στο σύνολο μας και μας οδήγησαν στις νίκες. Με αυτόν τον τρόπο, μετά την επικράτηση επί του Κολοσσού την προηγούμενη εβδομάδα, φτάσαμε στις 4 νίκες στις τελευταίες 5 αναμετρήσεις μας, ενώ τώρα στο εκτός έδρας ματς με τον Κόροιβο έχουμε την δυνατότητα να διευρύνουμε το σερί μας.

Ξέρουμε ότι ο Κόροιβος είναι μια μαχητική ομάδα, με πολύ δυνατή έδρα, αλλά εμείς γνωρίζουμε τις ικανότητες μας, είμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση και μπορούμε να πάρουμε την νίκη.

Ανέφερα πριν ότι οι παίκτες που ήρθαν μετά την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου προσαρμόστηκαν άμεσα και μας βοήθησαν καταλυτικά να αλλάξουμε αγωνιστικό πρόσωπο και να πάρουμε θετικά αποτελέσματα. Πρέπει να τονίσουμε ότι αυτό μόνο εύκολο δεν είναι, ειδικά για τις μικρομεσαίες ομάδες, οι οποίες έχουν στην διάθεση τους μικρά μπάτζετ.

Πολλές ομάδες θέλουν να προβούν σε αλλαγές ξένων παικτών, αλλά δεν είναι εύκολο να βρουν τον κατάλληλο παίκτη, σε τιμή που να την αντέχει το ταμείο τους. Η κατάσταση αυτή έχει γίνει πιο έντονη τα τελευταία χρόνια και θα δυσκολεύει ακόμα περισσότερο όσο περνάει ο καιρός.

Σε αυτό συντελεί σε μεγάλο βαθμό η ανάπτυξη και η διαρκώς αναπτυσσόμενη δυναμική της G League, η οποία έχει εδραιωθεί ως το 2ο μεγαλύτερο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Αμερικής μετά το NBA. Το μπάτζετ των ομάδων έχει αυξηθεί πάρα πολύ και πλέον οι καλοί Αμερικάνοι παίκτες που έβρισκαν «καταφύγιο» στην Ευρώπη, τώρα βρίσκουν τα ίδια λεφτά κοντά στο σπίτι τους και το σημαντικότερο κοντά στα «μάτια» των ανθρώπων του NBA. Οπότε προτιμούν να παραμένουν στην Αμερική, με συνέπεια εδώ να είναι δυσκολότερο να βρεθούν τα «λαβράκια» του παρελθόντος.

Η λύση ίσως να κρύβεται σε παίκτες που ήδη αγωνίζονται σε ευρωπαϊκές ομάδες, όπως ακριβώς συνέβη στην δική μας περίπτωση. Απλά πρέπει να κάνεις καλό scouting και να περιμένεις την κατάλληλη ευκαιρία.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Κύμη

Δειτε επισης

Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης!

H Κύμη εξέδωσε ανακοίνωση, ενημερώνοντας τον κόσμο για τους λόγους που αποχωρεί από τη Bas…