Κεντρική Basket League Άρης Γεμίζει η περιφέρεια! Το πρόβλημα στο “5”

Γεμίζει η περιφέρεια! Το πρόβλημα στο “5”

1825207

O Άρης του Παναγιώτη Γιαννάκη προσπαθεί να βρει τα πατήματα του και η πολύτιμη νίκη του απέναντι στα Τρίκαλα (82-63) ανέβασε τη ψυχολογία των παιχτών.

Σίγουρα, ο Άρης δε ξεκίνησε καλά τη φετινή σεζόν, που τον έβρισκε συχνά στη ζώνη του υποβιβασμού. Πλέον, ο Άρης αρχίζει να αλλάζει εικόνα και μετά τη νίκη κόντρα στα Τρίκαλα, ελπίζουμε η ιστορική ομάδα να συνεχίσει να «ανεβαίνει». Ένας από τους λόγους ανάπτυξης, είναι η συμβολή όλων των παιχτών σε άμυνα και επίθεση. Ο Άρης, είναι μια ομάδα που δεν έχει «ασήμαντους» παίχτες στο ρόστερ του, αλλά μόνο σημαντικούς.

Το σημαντικό λοιπόν, είναι πως όλοι οι παίχτες συμβάλλουν στο σκοράρισμα αλλά και στα αμυντικά τους καθήκοντα. Ειδικά, μετά την απόκτηση των Μποχωρίδη και Προύιτ, η περιφέρεια του «Αυτοκράτορα» έχει σημαντικά «όπλα» στη «φαρέτρα» της και επιπλέον λύσεις. Αυτό είναι κάτι που έψαχνε ο φετινός Άρης.

Έτσι, αν κοιτάξει κανείς ο ρόστερ του φετινού Άρη, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής, θα παρατηρήσει πως έχει ποιότητα στην backcourt του με τους Μποχωρίδη, Προύιτ (που δείχνει πως μπορεί να βοηθήσει σημαντικά), Αθηναίου, Μούρτο, Φλιώνη, να συνθέτουν ένα ικανό και αξιόμαχο σύνολο που μπορεί να «ξελασπώσει» την ομάδα του Γιαννάκη.

Το πρόβλημα του φετινού Άρη, είναι στο «, καθώς από το «1» μέχρι το «4», πλέον υπάρχουν λύσεις. Το θέμα, λοιπόν, των «κίτρινων» είναι στη θέση του σέντερ, αφού δεν υπάρχουν ποιοτικές λύσεις και τα υπάρχοντα πεντάρια, δεν βοηθούν όσο θα έπρεπε.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Πάνος Παναγιωτόπουλος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…