Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Euroleague: Οι κορυφαίοι της 16ης αγωνιστικής.

Euroleague: Οι κορυφαίοι της 16ης αγωνιστικής.

thomas 1

Άλλη μια αγωνιστική εβδομάδα για την Ευρωλίγκα, έφτασε στο τέλος της και το ebasket.gr σας παρουσιάζει τη κορυφαία πεντάδα της 16ης αγωνιστικής.

Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός)
Η επιστροφή του Καλάθη στις αγωνιστικές υποχρεώσεις, ήταν ευεργετική για τον Παναθηναϊκό, αφού κατάφερε να «καθαρίσει» εύκολα την Εφές στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Ο ηγέτης των «πρασίνων» ήταν καθοριστικός για το ματς, αφού σκόραρε 17 πόντους και έδωσε 9 ασίστ, βοηθώντας την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ να κρατήσει το αήττητο στην έδρα της.

Αλεξέι Σβεντ (Χίμκι)
Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφερε να υποτάξει στο φινάλε τη Μπάμπεργκ (70-74), παίρνοντας μια πολύ δύσκολη νίκη απέναντι σε μια «καυτή έδρα». Ένας εκ των πρωταγωνιστών για τους Ρώσους, ήταν ο Αλεξέι Σβεντ, με τον playmaker της Χίμκι να κάνει τα πάντα στο παρκέ. Οι 28 πόντοι του οι 6 ασίστ, αντικατοπτρίζουν άρτια την αγωνιστική του εικόνα.

Μάλκολμ Τόμας (Χίμκι)
Ο MVP της 16ης αγωνιστικής. Ο Αμερικανός ήταν εξαιρετικός καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς με τη Μπάμπεργκ, πετυχαίνοντας μάλιστα και ατομικό ρεκόρ πόντων (16). Ο γκαρντ των Ρώσων, έκανε όλη τη «βρώμικη» δουλειά καθώς ήταν πανταχού παρών και στις δυο μεριές του παρκέ. Οι 16 πόντοι του, με τα 7 συνολικά ριμπάουντ και τις 3 ασίστ, συνέθεσαν ένα αχτύπητο δίδυμο μαζί με τον Σβεντ, καταφέρνοντας η ομάδα τους να πάρει μια πύρρειο νίκη.

Μάρκο Γκούντουριτς (Φενέρμπχτσε)
Ο Μάρκο Γκούντουριτς ήταν η ευχάριστη έκπληξη από πλευράς Φενέρμπαχτσε στην εντός έδρας νίκη με τη Μπασκόνια (79-74). Ο Γκούντουριτς πήρε μεγάλο χρόνο συμμετοχής (σχεδόν 35 λεπτά), όντας άκρως αποτελεσματικός μέσα και έξω απ’ το καλάθι. Πιο αναλυτικά, μέτρησε 18 πόντους, με 3/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 6/7 βολές, 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός)
Η… επιστροφή του αρχηγού ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή, καθώς στο ματς με την Αρμάνι, ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ιδιαίτερα «ζεστός». Ο αρχηγός του Ολυμπιακό ήταν πανταχού παρών και πήρε από το «χέρι» την ομάδα του όταν η Αρμάνι άρχιζε να γίνεται απειλητική. Ο «V-Span», ολοκλήρωσε τον αγώνα με 14 πόντους, δείχνοντας πως παραμένει ακόμα ένας παίχτης – βαρόμετρο για τους «Πειραιώτες».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Πάνος Παναγιωτόπουλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κλειδώνει η όγδοη θέση στα play off της Ευρωλίγκα

Μπασκόνια και Βίρτους για το τελευταίο εισιτήριο στους “8” της Ευρωλίγκα. Η Μπ…