Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Euroleague: Οι καλύτεροι της 17ης αγωνιστικής

Euroleague: Οι καλύτεροι της 17ης αγωνιστικής

zoran dragic anadolu

Άλλη μια “ευρωπαϊκή” αγωνιστική ολοκληρώθηκε. Μια αγωνιστική με μεγάλες νίκες, εντυπωσιακές αποδόσεις και γεμάτη συγκινήσεις. Όπως κάθε εβδομάδα, λοιπόν, έτσι και σήμερα το ebasket.gr σας παρουσιάζει τη κορυφαία πεντάδα από την 17η αγωνιστική της Euroleague.

Ζόραν Ντράγκιτς (Εφές Αναντολού)

Δε θα μπορούσαμε να μη συμπεριλάβουμε τον MVP της αγωνιστικής που μας πέρασε, Ζόραν Ντράγκιτς. Ο Σλοβένος γκαρντ ήταν άκρως εντυπωσιακός στη νίκη των Τούρκων επί του Ερυθρού Αστέρα, σκοράροντας 24 πόντους, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΣΟΥΤ! Πιο συγκεκριμένα, ο Ντράγκιτς μέτρησε 4/4 δίποντα, 3/3 τρίποντα και 7/7 βολές. Αδιαμφισβήτητα, πρόκειται για μια από τις κορυφαίες εμφανίσεις της φετινής Ευρωλίγκας.

Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός Supefoods)

Πρόκειται για τον πληρέστερο πόιντ γκαρντ αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Η εμφάνιση του κόντρα στη Μπαρτσελόνα, ήταν σαγηνευτική. Ο ηγέτης του Παναθηναϊκού, ο leader στη «μετά- Διαμαντίδη εποχή», ακούει στο όνομα «Νικ Καλάθης». Ο ομογενής γκαρντ, λοιπόν, έκανε πάρτι κόντρα στη φορμαρισμένη Μπάρτσα του Σίτο Αλόνσο. Σκόραρε συνολικά 17 πόντους με 8/10 δίποντα και μοίρασε 12 ασίστ.

Νάντο Ντε Κολό (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Για άλλη μια φορά, ήταν εκείνος που «έβγαλε τα κάστανα απ’ τη φωτιά». Ο Γάλλος γκαρντ ήταν τρομερός απέναντι στην Ολίμπια Μιλάνο, σκοράροντας 24 πόντους με 5/13 δίποντα, 2/4 τρίποντα 8/8 βολές, μαζεύοντας παράλληλα και 20 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης

Μάρκο Γκούντουριτς (Φενέρμπαχτσέ Dogus)

Άλλο ένα ματς στο οποίο ήταν εκ των καλυτέρων για την ομάδα του. Ο Μάρκο Γκούντουριτς συνεχίζει την ανοδική πορεία του και μαζί με αυτόν, η Φενέρμπαχτσέ συνεχίζει να νικάει χωρίς προβλήματα. Ο Γκούντουριτς σκόραρε 15 πόντους κόντρα στη Βαλένθια, όταν εξαιρετικός από μέση και μακρινή απόσταση. Συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα και αυτή τη φορά, όντας πλέον ένα από τα βαριά «όπλα» στη «φαρέτρα» του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Ρούντι Φερνάντεζ (Ρέαλ Μαδρίτης)

Η εμφάνιση του κόντρα στη Χίμκι, μας θύμισε τον παλιό, καλό, Ρούντι. Ο Ισπανός γκαρντ ήταν εξαιρετικός απέναντι στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, σκοράροντας 15 πόντους με 5/6 τρίποντα. Έδωσε μεγάλη ενέργεια στην ομάδα του, ενώ ήταν σταθερός και στα αμυντικά του καθήκοντα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Πάνος Παναγιωτόπουλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μακάμπι – Βαλένθια 95-80 (vid)

Παραμένει ζωντανή η Μακάμπι Τελ Αβιβ. Σπουδαία νίκη για την Μακάμπι Τελ Αβιβ.… νίκησ…