Κεντρική Basket League Basket League: Οι κορυφαίοι της 12ης αγωνιστικής!

Basket League: Οι κορυφαίοι της 12ης αγωνιστικής!

panathinaikos aek playof 2017 1

Άλλη μια αγωνιστική, πέρασε για τη Basket League και το ebasket.gr σας παρουσιάζει τους κορυφαίους “5” της 12ης στροφής του ελληνικού πρωταθλήματος.

Λίνος Χρυσικόπουλος (ΠΑΟΚ)

Ο Λίνος Χρυσικόπουλος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ΠΑΟΚ στη νίκη των Θεσσαλονικιών επί του Πανιωνίου. Ο Έλληνας φόργουορντ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, «βομβαρδίζοντας» χωρίς έλεος πίσω από τα 6.75, μη μπορώντας η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου να τον σταματήσει. Τα 4/4 τρίποντα, οι 21 πόντοι και οι 24 βαθμοί στο σύστημα αξιολόγησης, αντικατοπτρίζουν πλήρως την εικόνα του.

Μακέντζι Μουρ (Λαύριο)

Το Λαύριο συνεχίζει την εκπληκτική του πορεία και ένας από τους βασικούς υπευθύνους αυτή της επιτυχίας, είναι ο Μακέντζι Μουρ. Ο Αμερικανός φόργουορντ, «σκόρπισε» τον Προμηθέα, όντας ασταμάτητος από μέση και μακρινή απόσταση. Πραγματοποίησε μια πλήρης εμφάνιση, αφού βοήθησε την ομάδα του επιθετικά (20πόντοι, 5 ασίστ), αλλά ήταν πολύ καλός και στα αμυντικά του καθήκοντα, μαζεύοντας 6 ριμπάουντ.

Σακίλ Γκουντγουίν (Ρέθυμνο Cretan Kings)

Άλλος ένας Αμερικανός που διαπρέπει στο φετινό Ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Σακίλ Γκουντγουίν, ήταν για άλλη μια φορά πολύ καλός απέναντι στον Άρη, πραγματοποιώντας μια ολοκληρωμένη εμφάνιση. Ηγήθηκε του σκοραρίσματος (19 πόντοι, 5 επιθετικά ριμπάουντ), βοήθησε δημιουργικά (3 ασίστ), ενώ έκανε και το καθήκον του στην άμυνα (3 ριμπάουντ), δείχνοντας –εμμέσως πλην σαφώς- τη πληρότητα του σαν παίχτης.

Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός Superfoods)

Τα λόγια περιττά για τον Νικ. Ο φετινός Καλάθης είναι ότι πληρέστερο υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Απέναντι στην ΑΕΚ, έκανε πράγματα και θαύματα, παίρνοντας από το «χέρι», επί της ουσίας, τον Παναθηναϊκό και τον οδήγησε σε μια εύκολη νίκη απέναντι στην ομάδα που τον απέκλεισε από το κύπελο. Σκόραρε 19 πόντους και έδωσε 6 ασίστ.

Μπράιαν Ρόμπερτς (Ολυμπιακός)

Ο Ολυμπιακός είδε «ζεστό» τον Μπράιαν Ρόμπερτς απέναντι στον Γυμναστικό, με τον Αμερικανό άσσο να πετυχαίνει 17 πόντους. Ο Ρόμπερτς βοήθησε τους Πειραιώτες να πάρουν από νωρίς μια διαφορά ασφαλείας, δίνοντας την ευκαιρία στον Γιάννη Σφαιρόπουλο να κάνει το απαραίτητο ροτέισον. Αναμφίβολα, ο Αμερικανός είναι ένας παίχτης τον οποίο χρειάζεται ο Ολυμπιακός και εφόσον μας δείξει τα στοιχεία και τις αρετές που σίγουρα διαθέτει, τότε θα αλλάξουν ριζικά προς το καλύτερο τα πράγματα στη περιφέρεια.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Πάνος Παναγιωτόπουλος
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Σερέλης: «Έξτρα κίνητρο ότι μας έχει κερδίσει δύο φορές η Μακάμπι»

Στη συνέχεια του Παναθηναϊκού στη Euroleague, αναφέρθηκε ο Χρήστος Σερέλης. Ο Χρήστος Σερέ…