Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Απόφαση καταπέλτης

Απόφαση καταπέλτης

godas

«Η συμπεριφορά της ΕΟΚ και της ΚΕΔ, έναντι των τεσσάρων διαιτητών της Ευρωλίγκας, κρίθηκε ότι είναι ανήθικη, καταχρηστική και συνιστά βαριά προσβολή της προσωπικότητας και του κύρους τους».

Ο Γιάννης Μαύρος, νομικός εκπρόσωπος των τριών (πλην Ηλία Κορομηλά) διαιτητών της Ευρωλίγκας έθεσε την ΚΕΔ, αλλά κυρίως την ΕΟΚ προ των ευθυνών της. Παράλληλα δόθηκε στη δημοσιότητα το σκεπτικό της απόφασης του ΑΣΕΑΔ, η οποία είναι καταπέλτης για την Ελληνική Ομοσπονδία.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών δέχθηκε πως «… τα μέλη της ΚΕΔ από πρόθεση δεν ορίζουν τον προσφεύγοντα ως διαιτητή σε αγώνες Α1 κατηγορίας, αν κι έχει συμπεριληφθεί στους σχετικούς πίνακες διεθνών διαιτητών, γνωρίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό τον απομονώνουν ως διεθνή διαιτητής, εμποδίζουν την αθλητική του εξέλιξη και γενικά του προσβάλουν την προσωπικότητα.

Άλλωστε δεν αποδείχθηκε ότι υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι αποκλεισμού του, όπως π.χ. τιμωρία του για πειθαρχικό παράπτωμα, ή απουσία του από τις αγωνιστικές – αθλητικές του υποχρεώσεις, ή αρνητική του αξιολόγηση.

Ο ισχυρισμός ότι με δική του ελεύθερη βούληση επέλεξε την Ευρωλίγκα, να παρέχει τις υπηρεσίες του έναντι αδράς αμοιβής, ο οποίος φορέας τηρεί επιθετική πολιτική κατά της FIBA και των Εθνικών Αθλητικών Ομοσπονδιών, με κορύφωση τη δημιουργία σοβαρών προβλημάτων στη λειτουργία των Εθνικών Ομάδων, και μάλιστα χωρίς να αιτηθεί και να λάβει σχετική άδεια από την ΚΕΔ/ΕΟΚ, ελέγχεται ως αβάσιμος και απορριπτέος.

Και τούτο διότι η ΕΟΚ ουδέποτε ενημέρωσε εγγράφως τον προσφεύγοντα και τους άλλους διαιτητές, ότι σε περίπτωση συμμετοχής τους στα πρωταθλήματα της Ευρωλίγκας θα υπάρξουν κυρώσεις εναντίον τους, ή οποιαδήποτε μορφή ποινής, ή αποκλεισμού από το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας,, ενώ η FIBA ουδέποτε ζήτησε εγγράφως από τις οικίες ομοσπονδίες την τιμωρία των διαιτητών τους, εξαιτίας της συμμετοχής τους στα πρωταθλήματα της Ευρωλίγκας (σ.σ. εννοεί και το EuroCup)».

Σε απλά ελληνικά το ΑΣΕΑΔ κατακεραύνωσε την ΕΟΚ -και την ΚΕΔ– και πλέον είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ο ορισμός των τεσσάρων στους αγώνες της Α1 κατηγορίας. Θα παραβούν την εντολή του Ανώτατου Δικαστηρίου τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής; Σ’ αυτή την περίπτωση, θα διαπράξουν ακόμα ένα αδίκημα, αυτό της παράβασης καθήκοντος.

Θα έχει μεγάλη πλάκα η επόμενη συνεδρίαση της ΚΕΔ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 60-50

Το 2-2 έκανε ο Ολυμπιακός. Σε πέμπτο παιχνίδι θα αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής στην Α1 …