Κεντρική Basket League Κύμη “Υποδεχόμαστε έναν θρύλο του ελληνικού μπάσκετ”

“Υποδεχόμαστε έναν θρύλο του ελληνικού μπάσκετ”

andreas glyniadakis kymi trikala

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης για τον Παναγιώτη Γιαννάκη  ενόψει της αναμέτρησης της Κύμης με τον Άρη για την ένατη αγωνιστική της Basket League. O Έλληνας σέντερ ανέφερε ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι ιστορικό αντίπαλος, ενώ χαρακτήρισε θρύλο του ελληνικού μπάσκετ τον τεχνικό του Άρη.

Αναλυτικά όσα έγραψε στο blog του στον ΕΣΑΚΕ;

“Την προηγούμενη εβδομάδα η Κύμη, είχε μία πολύ δύσκολη αποστολή στα Τρίκαλα, απέναντι σε μία ομάδα με δυνατή έδρα, που είχε δείξει πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο στις πρώτες αγωνιστικές. Εμείς ήμασταν απολύτως συγκεντρωμένοι και αποφασιστικοί, ασκήσαμε πίεση στον αντίπαλο και καταφέραμε να πάρουμε μία μεγάλη νίκη. Αυτό που εν τέλει κρατάμε από το ματς είναι ασφαλώς ότι κερδίσαμε έναν άμεσο ανταγωνιστή μας, καθώς και τον βαθμό ετοιμότητας που δείξαμε σε έναν ακόμα εκτός έδρας τελικό.

Αυτή την αγωνιστική υποδεχόμαστε στην Χαλκίδα τον Άρη, μία από τις ιστορικότερες ομάδες της χώρας. Στον πάγκο του Άρη κάθεται ένας «θρύλος» του ελληνικού μπάσκετ και ένας άνθρωπος που εμένα προσωπικά με έχει βοηθήσει πολύ στην καριέρα μου, ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Τον κόουτς Γιαννάκη είχα την τιμή να τον έχω προπονητή σε μία από τις σημαντικότερες στιγμές της αθλητικής μου ζωής, τη σημαντικότερη ίσως μαζί με τη χρονιά που αγωνίστηκα στο NBA. Αναφέρομαι στην συμμετοχή μου στην Ολυμπιάδα του Πεκίνο το 2008! Τότε, στο προολυμπιακό τουρνουά που διεξήχθη στην Αθήνα ο κόουτς Γιαννάκης με επέλεξε για πρώτη φορά σε τελική αποστολή της Εθνικής Ομάδας, ενώ μετά την πρόκρισή μας ανανέωσε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου, δίνοντας μου την ευκαιρία να συμμετάσχω σε Ολυμπιακούς Αγώνες, γεγονός πολύ τιμητικό για κάθε αθλητή.

Την επόμενη σεζόν βρεθήκαμε και στον Ολυμπιακό, όπου είχαμε μία ακόμα εξαιρετική συνεργασία. Εν κατακλείδι, ο Παναγιώτης Γιαννάκης ήταν αναμφίβολα ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες αθλητές όλων των εποχών και τώρα είναι ένας προπονητής που με την δουλειά του, την σχέση που χτίζει με τους παίκτες και την ενέργεια που μεταδίδει έχει καταφέρει να αφήσει το στίγμα του στο χώρο. Μπορούμε να πούμε ότι είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους του μπάσκετ στον Ευρωπαϊκό χώρο. Τον ευχαριστούμε για όσα έχει προσφέρει!

Αυτό είναι το τελευταίο μας μπλογκ πριν τα Χριστούγεννα. Θέλω να ευχηθώ καλές γιορτές σε όλο τον κόσμο, με υγεία και αγάπη. Τα ξαναλέμε λίγο πριν την Πρωτοχρονιά!”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Κύμη

Δειτε επισης

Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης!

H Κύμη εξέδωσε ανακοίνωση, ενημερώνοντας τον κόσμο για τους λόγους που αποχωρεί από τη Bas…