Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Το offensive transition κάνει ομάδες-νικήτριες”

“Το offensive transition κάνει ομάδες-νικήτριες”

Μπρατσιάκος

Ο Βασίλης Μπρατσιάκος την ερχόμενη Τετάρτη (20/12) στο νέο διαδικτυακό Σεμινάριο του ΣΕΠΚ θα αναλύσει ένα από τα σημαντικότερα θέματα στο κομμάτι της επίθεσης που αφορά το offensive transition. Ο προπονητής που οδήγησε την ομάδα της Κύμης από τα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ στην Basket League, μίλησε στο sepk.gr και εξήγησε τι θα παρακολουθήσουν όσοι συντονιστούν στο webinar, ενώ ανέλυσε τους λόγους που το επιθετικό transition είναι από τους ακρογωνιαίους λίθους του σύγχρονου μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Ποια είναι τα θέματα που θα αναπτύξετε στο διαδικτυακό Σεμινάριο και τι να περιμένουν όσοι θα το παρακολουθήσουν;
“Το θέμα που θα αναλύσω είναι το offensive transition, το οποίο ξεκινάει από τον πρωτεύοντα αιφνιδιασμό και καταλήγει σε πολλές μορφές δευτερεύοντος. Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου θα αναφερθώ στις επιθετικές καταστάσεις που μου αρέσουν και δουλεύω όλα αυτά τα χρόνια, καθώς επίσης και στην επιθετική φιλοσοφία που ακολουθώ και με έχει βοηθήσει πολύ στα επιτυχή αποτελέσματα που είχα τα τελευταία χρόνια”.

Πόσο σημαντικό είναι το κομμάτι του offensive transition και ποια η σημασία του στο σύγχρονο μπάσκετ;
“Στο δικό μου το μυαλό και φιλοσοφία το offensive transition είναι το πιο σημαντικό κομμάτι μιας ομάδας που θέλει να γίνει νικήτρια στο σύγχρονο μπάσκετ. Το επιθετικό transition βασίζεται στο γεγονός ότι η ομάδα πρέπει να πάρει το ριμπάουντ, άρα θα πρέπει να παίζει καλή άμυνα και μετά να τρέχει για 40 λεπτά στο γήπεδο. Μία ομάδα που κάνει καλά όλα αυτά τα κομμάτια, τότε έχει όλα τα φόντα για να σημειώσει επιτυχία και να πετύχει τους στόχους της. Προσωπικά, δεν μπορώ να διανοηθώ σύγχρονη ομάδα μπάσκετ να μην έχει ως κύρια μορφή επίθεσης τις γρήγορες καταστάσεις για εύκολο καλάθι”.

Ποια είναι η άποψη σας γενικότερα για τα διαδικτυακά Σεμινάρια και πόσο μπορεί να βοηθήσει η τεχνολογία στη διάδοση της πληροφορίας;
“Τα τελευταία χρόνια τα διαδικτυακά Σεμινάρια είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα στο εξωτερικό και πλέον γίνονται και στην Ελλάδα. Μέσα από τη συνεχόμενη ενημέρωση το μυαλό κι η γνώση του προπονητή μεγαλώνει, οπότε όποιος προπονητής θέλει να λέγεται σύγχρονος κι αγαπάει τη δουλειά του οφείλει να ενημερώνεται. Τέτοια Σεμινάρια μας βοηθούν να πάμε πιο μπροστά.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό ο καθένας από εμάς να γνωρίζει και να ενημερώνεται για τη φιλοσοφία του εκάστοτε προπονητή γιατί μέσα αυτό διευρύνονται οι ορίζοντες κι οι γνώσεις μας. Τέτοια Σεμινάρια μόνο καλό μπορούν να κάνουν και θα πρέπει όλοι μας να τα παρακολουθούμε και να τα στηρίζουμε”.

Εγγραφές και περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…