Κεντρική NBA Το αξιοπερίεργο και ιστορικό ρεκόρ του Λάουρι
NBA

Το αξιοπερίεργο και ιστορικό ρεκόρ του Λάουρι

kyle lowry raptors 1

Ο Κάιλ Λάουρι είναι ένας εκ των κορυφαίων κοντών ριμπάουντερ στο NBA, διαθέτοντας τρομερή δύναμη στο πάνω μέρος του κορμιού του, ατελείωτη μαχητικότητα και εξαιρετικές τοποθετήσεις. Τη φετινή σεζόν, ο σταρ των Ράπτορς έχει 6.3 ριμπάουντ ανά αγώνα, κάτι που τον τοποθετεί στην 4η θέση ανάμεσα στους γκαρντ του NBA (Σίμονς, Γουέστμπρουκ και Μπολ προηγούνται) ενώ έχει ήδη πετύχει και μια ιστορική επίδοση.

Ειδικότερα, στο χθεσινό ματς εναντίον των Κινγκς, ο Λάουρι κατόρθωσε να κατεβάσει 12 ριμπάουντ. Αυτή ήταν η 7η φορά εντός της φετινής σεζόν που ξεπερνά τα 10 ριμπάουντ σε έναν αγώνα, κάτι που ουδείς παίκτης στην ιστορία του NBA δεν έχει καταφέρει, όσον αφορά αυτούς που το ύψος του φθάνει μέχρι το 1.85!

Ο Λάουρι, μάλιστα, έχει ακόμα 58 ματς ώστε να εμπλουτίσει την επίδοσή του, όπως φροντίζει να ενημερώσει ο Τζος Λιούνμπεργκ, με τον ρεπόρτερ των Ράπτορς να είναι αυτός που ανέσυρε στην επιφάνεια το παραπάνω στατιστικό.

Το αστείρευτο θάρρος του Λάουρι δεν διαφαίνεται, όμως, μονάχα από τα ριμπάουντ αλλά κι από τον τρόπο που θυσιάζει το κορμί του, ώστε να εκμαιεύσει το επιθετικό φάουλ. Ο γκαρντ των Ράπτορς έχει ήδη κερδίσει 13 επιθετικά φάουλ φέτος, κάτι που αποτελεί την καλύτερη επίδοση ενώ, οι 10 από τις 30 ομάδες του NBA έχουν μικρότερο αριθμό κερδισμένων επιθετικών φάουλ από τον αντίστοιχο του Λάουρι!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Τα ζευγάρια των Playoffs και των Play-in στο NBA

Πως διαμορφώθηκαν τα ζευγάρια σε playoffs και play-in Tournament στο NBA. Έπεσε η αυλαία σ…