Κεντρική Basket League Άρης “Συγγνώμη για την ήττα, ο Πέτγουεϊ εκνευρίστηκε…”

“Συγγνώμη για την ήττα, ο Πέτγουεϊ εκνευρίστηκε…”

giannakis 2

Για την κάκιστη απόδοση του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Προμηθέα, αλλά και για το περιστατικό μεταξύ του Μπρεντ Πέτγουεϊ με φίλους των “κιτρίνων” μίλησε ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Ο Ελληνας κόουτς είπε:

“Συγχαρητήρια στον Προμηθέα για την μεγάλη του νίκη. Εύχομαι να είναι ένα έναυσμα για μια ακόμη καλύτερη πορεία της ομάδας. Στο πρώτο ημίχρονο για ένα μεγάλο διάστημα ελέγξαμε το παιχνίδι αλλά μετά εξαφανιστήκαμε. Συγγνώμη απο όσους παρακολοθούσαν το ματς… Χάσαμε όλες τις μάχες. Πρέπει η ομάδα να παλέψει και να παίξει και να μάθει ότι κάθε κατοχή πρέπει να δίνεις το 100%. Πρέπει να μπαίνει στο γήπεδο και το μάτι να γυαλίζει. Εμείς χάσαμε 30 πόντους από μια ομάδα με 48% στα δίποντα και 26% στα τρίποντα. Δεν υπήρχαμε στο γήπεδο, αυτό απλά… Ψάξαμε να βρούμε κάποια σχήματα και σουτάραμε με 30% δίποντο και 9% τρίποντο. Ο Προμηθέας δεν φημίζεται για την άμυνά του. Εμείς σήμερα δεν μπορέσαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Χάναμε ακόμη και λέι απ… Κυρίως δεν παλέψαμε”.

Για τις αλλαγές στο ρόστερ: “Δεν υπάρχει τίποτα που δεν αλλάζει. Ξαφνικά δεν μπορούμε να μην παρουσιαζόμαστε στο δεύτερο ημίχρονο. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Θα έρθει ένα παιδί στην ομάδα. Στο επόμενο ματς θα είμαστε διαφορετικοί”.

Για την αποχώρηση του Βον: “Από κοινού έγινε…”

Για τον Μπρεντ Πέτγουεϊ και ότι “απάντησε” στα παράπονα του κόσμου του Άρη: “Κάνει μεγάλη προσπάθεια. Είναι εξαιρετικός χαρακτήρας. Κατέβηκε να βοηθήσει την ομάδα του, αν και είχε να κάνει 10 μέρες προπόνηση. Το ίδιος και ο Φλιώνης, αλλά και ο Αθηναίου. Ο Πέτγουεϊ είναι παίκτης με ιστορία και γενικώς δεν δίνει δικαιώματα. Ενιωσε έναν εκνευρισμό… Νομίζω ο Μπρεντ είναι καλός χαρακτήρας. Εγώ τον ξέρω και τον εκτιμώ πάρα πολύ”.

Για τον κόσμο του Άρη: “Οι άνθρωποι του Άρη πρέπει να συσπειρωθουν. Η δύναμη του Άρη είναι ο κόσμος του και η ατμόσφαιρα που δημιουργούν. Κάποτε τον κόσμο τον έφεραν το πρωτάθλημα το 1979, μετά μια ομάδα παραγόντων και μετά οι παίκτες. Τώρα είναι η σειρά του κόσμου να έρθει. Πρέπει να σκάψει για να βγει το χρυσάφι. Η ομάδα μπάσκετ του Άρη μπορεί να δώσει ώθηση στον κόσμο, άσχετα με το σημερινό αποτέλεσμα. Δεν νομίζω πως αν ξαναπαίξουμε θα γίνει αυτό”.

 

 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…